Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE: Το «Inspiration Talks» της Mercedes στη CES 2017

Ελλάδα 6:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE: Το «Inspiration Talks» της Mercedes στη CES 2017

ΝΕΑ

LIVE: Το «Inspiration Talks» της Mercedes στη CES 2017

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια, η CES (Consumer Electronics Show), η κορυφαία δηλαδή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων, έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για την αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Πως όχι άλλωστε από τη στιγμή που τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους, ολοένα και γίνονται πιο διαδραστικά, γεμίζουν gadgets και προηγμένη τεχνολογία, ετοιμάζοντας το έδαφος για την πλήρως αυτόνομη οδήγηση κάποια στιγμή στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν το «παρών» στη CES 2017 (5-8 Ιανουαρίου) και μία από αυτές είναι η Mercedes-Benz. Μάλιστα επί δύο ημέρες, η γερμανική εταιρεία πραγματοποιεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που τιτλοφορείται «Inspiration Talks». Συζητήσεις δηλαδή που θα εμπνεύσουν.

Advertisement
Advertisement

Η αυλαία ανοίγει στις 21.00 ώρα Ελλάδας, όπου Ola Källenius (Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, με άμεσο τομέα ευθύνης το marketing και της πωλήσεις των επιβατικών μοντέλων της Mercedes-Benz) και ο David Agus (Καθηγητής Ιατρικής και μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια) απευθύνονται στο κοινό με θέμα: «Συνδεμένοι – Το αυτοκίνητο ως η απόλυτη συσκευή υγείας».

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας αντικείμενο των ομιλιών είναι το εξής: «Ηλεκτρική νοημοσύνη – Ευκαιρίες και περιορισμοί». Το ρόλο ομιλητών για αυτή την ώρα θα έχουν οι Axel Harries (Αντιπρόεδρος διαχείρισης ποιότητας για τα επιβατικά οχήματα της Mercedes-Benz) και ο Roger Atkins (Γενικός διευθυντής της Electric Vehicles Outlook Ltd).

Στις 23.00 ώρα Ελλάδας ο Ola Källenius επιστρέφει στη σκηνή, την οποία αυτή τη φορά μοιράζεται με τον Edzard Overbeek, διευθύνοντα σύμβουλο της HERE. Θέμα συζήτησης, αυτή τη φορά είναι η αυτόνομη οδήγηση και το ωριαίο αυτό τμήμα των LIVE εκδηλώσεων τιτλοφορείται: «Αυτόνομη οδήγηση – Όλα έχουν να κάνουν με χάρτες».

Advertisement

Η αυλαία της πρώτης μέρας κλείνει με τις ομιλίες που αρχίζουν τα μεσάνυχτα και έχουν θέμα: «Shared Mobility meets Mobility Services». Ομιλιητές θα είναι ο επικεφαλής στον τομέα των van για τη Mercedes-Benz, Volker Mornhinweg, παρέα με τον Αντρέα Ραφτόπουλο, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Matternet Inc. Αν σας λέει κάτι αυτή η εταιρεία, αποτελεί το σύμμαχο των Γερμανών στην αναζήτηση λύσεων για ολοκληρωμένες μεταφορές στο μέλλον. Ίσως μάλιστα θυμάστε το Vision Van που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα και αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της Mercedes με τίτλο asVANce.

Δείτε τα παραπάνω και… αντλήστε έμπνευση, πατώντας play στο live stream που ακολουθεί.

Advertisement