Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Land Rover Discovery: Νέος diesel κινητήρας & συστήματα ασφάλειας

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover Discovery: Νέος diesel κινητήρας & συστήματα ασφάλειας

ΝΕΑ

Land Rover Discovery: Νέος diesel κινητήρας & συστήματα ασφάλειας

ΝΕΑ

Την τοποθέτηση ενός νέου εξακύλινδρου κινητήρα πετρελαίου κάτω από το καπό του Land Rover Discovery ανακοίνωσε η βρετανική εταιρία η οποία, επί της ευκαιρίας, δεν παρέλειψε να αναβαθμίσει και τα συστήματα ασφάλειας του SUV της κάνοντάς το ακόμη πιο ολοκληρωμένο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο νέος κινητήρας ονομάζεται SDV6, έχει χωρητικότητα τρία λίτρα και με την βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 306 ίππους και 71,4 κιλά ροπής. Σύμφωνα με την Land Rover αυτά τα νούμερα είναι αρκετά για έναν χρόνο της τάξης των 7,5 δευτερολέπτων για τα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 209 χλμ./ώρα. Παράλληλα οι προδιαγραφές του εξακύλινδρου μοτέρ και η τεράστια ροπή που αποδίδει προσφέρουν και ελκτική ικανότητα που αγγίζει τους 3,5 τόνους. Ο κινητήρας φέρει μπεκ ψεκασμού οχτώ οπών, αναθεωρημένο σύστημα εισαγωγής αλλά και δύο intercooler για την σωστή ψύξη του, ενώ έχει τοποθετηθεί και φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων.

Επίσης, στον τομέα της ασφάλειας η land Rover πρόσθεσε στον εξοπλισμό του Discovery το σύστημα “Clear Exit Detection” το οποίο προειδοποιεί οδηγό αλλά και επιβαίνοντες για οχήματα που μπορεί να έρχονται από πίσω την ώρα που βγαίνουν από το αυτοκίνητο. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει μεταξύ άλλων ποδηλάτες και δικυκλιστές κάνοντας έτσι την ζωή ασφαλέστερη για όλους.

land-rover-discovery-640

Advertisement
Advertisement

Το Adaptive Cruise Control έγινε παράλληλα ακόμη καλύτερο αφού στα χαρακτηριστικά του προστέθηκε και η Stop & Go λειτουργία που είναι ενεργοποιημένη διαρκώς, διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και μπορεί ακόμη και να σταματήσει το Discovery ομαλά στην περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης, ξεκινώντας πάλι αυτόματα έπειτα από διάστημα τριών δευτερολέπτων και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Δείτε πώς λειτουργεί το Clear Exit Detection σύστημα στο βίντεο που ακολουθεί.