Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO: Το τερπνό μετά του ωφελίμου (Vid)

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO: Το τερπνό μετά του ωφελίμου (Vid)

ΝΕΑ

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO: Το τερπνό μετά του ωφελίμου (Vid)

ΝΕΑ

Η Huracan Super Trofeo EVO, εξελίχθηκε από τη Lamborghini Squadra Corse, βασίζεται στην επιτυχία του προκάτοχου της υιοθετώντας ένα βελτιωμένο πακέτο αεροδυναμικής το οποίο στοχεύει να “διατηρήσει την ίδια υψηλή κάθετη δύναμη του προηγούμενου μοντέλου, επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλότερη συνολική αεροδυναμική απόδοση“.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η εταιρεία συνεργάστηκε με τη Dallara Engineering για να αναπτύξει ένα νέο κιτ αμαξώματος από ανθρακονήματα που συμβάλλει στη βελτίωση της σταθερότητας, ενώ παράλληλα μειώνει την οπισθέλκουσα. Οι αλλαγές είναι αρκετά καταλυτικές, καθώς η Lamborghini λέει ότι όλα τα εξαρτήματα έχουν «επανασχεδιαστεί πλήρως» εκτός από τον μπροστινό διαχωριστή, το επίπεδο δάπεδο και τον πίσω διαχύτη.

Χάρη σε αυτές τις τροποποιήσεις, καθώς και την προσθήκη ενός καλύμματος οροφής, η Huracan Super Trofeo EVO έχει “8% λιγότερη αντίσταση στην κίνηση προς τα εμπρός” από τον προκάτοχό της. Αυτό βοήθησε το μοντέλο να ανέβει στο μονοπάτι της Monza σε 1: 43,3 το οποίο είναι 1,5 sec, πιο γρήγορα από το προηγούμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Lamborghini-Huracan-Super-Trofeo-EVO-tsiro-640

Το έργο παρέχεται από έναν βενζινοκινητήρα V10 5,2 λίτρων που παράγει 620 PS. Συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο το οποίο στέλνει ισχύ στους πίσω τροχούς. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να χτυπήσει μια ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 280 km/h. Το μοντέλο θα ανταγωνιστεί την Lamborghini Super Trofeo, ενώ θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Gran Turismo (Endurance και GT Cup). Η τιμολόγηση ξεκινά από τα 235.000 € στην Ευρώπη. Οι ιδιοκτήτες της σημερινής Huracan Super Trofeo θα έχουν επίσης την επιλογή να αγοράσουν το νέο αεροδυναμικό πακέτο.