Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Special Lamborghini Aventador S Roadster για την Ιαπωνία

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Special Lamborghini Aventador S Roadster για την Ιαπωνία

ΝΕΑ

Special Lamborghini Aventador S Roadster για την Ιαπωνία

ΝΕΑ

Θέλοντας να τιμήσει μισό αιώνα παρουσίας στην ιαπωνική αγορά, η Lamborghini παρουσιάζει την ειδική έκδοση της Aventador S Roadster με τον κωδικό «50th Anniversary Japan».

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η φίρμα από την Σαντ Άγκατα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το 1967, με την θρυλική 400 GT. Έκτοτε η παρουσία της εκεί κρίνεται ιδιαιτέρως επιτυχημένη, κάτι που δείχνουν και οι πωλήσεις των μοντέλων της.

Με την υπογραφή του τμήματος Ad Personam της Lamborghini σε συνεργασία με το Centro Stile, η Aventador S Roadster «50th Anniversary Japan» θα κατασκευαστεί σε μόλις πέντε κομμάτια, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα στοιχεία της φύσης σύμφωνα με την ιαπωνική κουλτούρα, νερό, γη, φωτιά, άνεμος και ουρανός.

lamborghini-chariatis-640 a

Advertisement

Κάθε ένα από τα συλλεκτικά αυτά μοντέλα έχει ξεχωριστό χρώμα ανάλογα με το στοιχείο που πρεσβεύει, ενώ μόνο για τη βαφή απαιτούνται 170 ώρες εργασίας, ενώ το πλαίσιο του παρμπρίζ και η οροφή είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα.

lamborghini-chariatis-640 c

Advertisement

Στο εσωτερικό του πρώτου μοντέλου της συγκεκριμένης έκδοσης, η οποία είναι αφιερωμένη στο υδάτινο στοιχείο, υπάρχουν μαύρες δερμάτινες επενδύσεις «Nero Ade», όπως και αλκαντάρα «Nero Cosmus». Συνολικά, για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του εσωτερικού, η ομάδα των έξι ειδικευμένων τεχνικών δαπάνησε 100 ώρες, ενώ υπάρχει και μία ειδικά σχεδιασμένη ανθρακονημάτινη εξάγωνη πλάκα με χαραγμένο το σύμβολο του στοιχείου που εκπροσωπεί το εκάστοτε μοντέλο.

lamborghini-chariatis-640 b

Ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων αποδίδει μέγιστη ισχύ 740 PS, με ροπή 70,3 kgm. Για το 0-100 km/h η Aventador S Roadster χρειάζεται μόλις 3,0”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h.

Advertisement