Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lagonda… reloaded από την Aston Martin!

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lagonda… reloaded από την Aston Martin!

ΝΕΑ

Lagonda… reloaded από την Aston Martin!

ΝΕΑ

Παρότι ακούμε καιρό για αναβίωση της Lagonda, φαίνεται πως αυτή τη φορά θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Κι αυτό διότι η Aston Martin επιβεβαίωσε διά στόματος του CEO της, Andy Palmer, πως ετοιμάζει δύο μοντέλα με αυτό το σήμα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Lagonda ήταν ανεξάρτητη μάρκα, προγενέστερη της δημοφιλούς μάρκας υπέρ-αυτοκινήτων η οποία την εξαγόρασε λίγο μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μάλιστα το επίσημο όνομα της βρετανικής μάρκας σήμερα, εξακολουθεί να είναι «Aston Martin Lagonda Limited»!

Η πρώτη… αναβίωση ήρθε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2009, με την παρουσίαση του Lagonda Concept, ενός SUV που όμως δεν κέρδισε τις εντυπώσεις (φωτό). Από τότε ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι άνθρωποι της Aston Martin «ψέλλιζαν» την επικείμενη επίσημη αναβίωση αλλά μόνο τώρα, οκτώ χρόνια μετά, μπορούμε να μιλήσουμε για σταθερές βάσεις.

Advertisement
Advertisement

Το σήμα Lagonda θα χρησιμοποιείται ενδεχομένως ως ανεξάρτητο της Aston Martin, ως το πολυτελές της παρακλάδι, που θα επιδιώξει να κλέψει πελάτες από τις Bentley και Rolls-Royce. Πάντως ο Palmer δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες και το βασικό ερώτημα είναι αν θα δούμε μία Lagonda σεντάν και μία SUV, απόγονο εκείνου του πρωτότυπου που είδαμε το 2009.