Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κρίση στην Tesla: Ξεκίνησαν οι απολύσεις

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κρίση στην Tesla: Ξεκίνησαν οι απολύσεις

ΝΕΑ

Κρίση στην Tesla: Ξεκίνησαν οι απολύσεις

ΝΕΑ

Το 9% του ανθρώπινου δυναμικού της απολύει η Tesla, σε μια δύσκολη απόφαση του Elon Musk, όμως αναγκαία για την επίτευξη της οικονομικής ευρωστίας που τόσο αναζητεί η αμερικάνικη εταιρεία. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Την απόφαση για απόλυση μέρους του προσωπικού της Tesla ανακοίνωσε ο ίδιος ο Musk μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, δημοσιεύοντας μάλιστα και το e-mail που στάλθηκε εσωτερικά σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας.

Σύμφωνα με αυτό, το 9% των εργαζομένων που θα απολυθεί δεν αφορά σε αυτούς που απασχολούνται στην παραγωγή των αυτοκινήτων της εταιρείας, ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά οι στόχοι παραγωγής των μοντέλων και ειδικότερα του Model 3 – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο μισό η παραγωγή του Tesla Model 3

Πάντα σύμφωνα με το e-mail του Musk, η απόφαση αυτή ήταν δύσκολη αλλά αναγκαία για την επαναδιοργάνωση της εταιρείας, αφού οι δουλειές πολλών εκ των εργαζομένων που θα απολυθούν δεν χρειάζονται πλέον με βάση τη νέα οργάνωση της Tesla.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η απόφαση αυτή του ιδρυτή της Tesla έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο e-mail, η Tesla τα 15 χρόνια της ύπαρξής της δεν έχει βγάλει ποτέ κέρδος-κάτι που πλέον πρέπει να αλλάξει.

Advertisement

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν η απόφαση αυτή της Tesla έχει αρνητικές επεκτάσεις και σε άλλους τομείς της δραστηριότητας της εταιρείας, όπως για παράδειγμα στη δημιουργία του μικρού κέντρου εξέλιξης και έρευνας της εταιρείας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιβεβαίωση Newsauto: Η Τουρκία αρπάζει την Tesla από την Ελλάδα

Advertisement

Πάντως, σε ό,τι αφορά στην επέκτασή της προς την Τουρκία και στην ανάδειξη της γείτονας χώρας ως κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων της Tesla στην Νότια Ευρώπη, φαίνεται ότι η αμερικάνικη εταιρεία προχωρά κανονικά το χρονοδιάγραμμά της, με τη στήριξη πάντα και του Ερντογάν…

Tesla new fires 640 (2)