Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ατύχημα με Koenigsegg CCX

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ατύχημα με Koenigsegg CCX

ΝΕΑ

Video: Ατύχημα με Koenigsegg CCX

ΝΕΑ

Οι επιδείξεις με υπέρ-αυτοκίνητα τραβάνε τους λάτρεις της αυτοκίνησης όπως τις μέλισσες το μέλι. Δυστυχώς όμως, μερικές φορές κρύβουν και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Αυτό συνέβη και στο «Gran Turismo Polonia», ένα ραντεβού φίλων της ταχύτητας όπου τυχεροί ιδιοκτήτες υπέρ-αυτοκινήτων, κάνουν άτυπους αγώνες σε δημόσιους δρόμους, ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας.

Έχοντας ξεκινήσει από το λιμάνι του Γκντανσκ, επιδείκνυαν τα κάλλη των οχημάτων τους στο Πόζναν. Εκεί οδηγός μίας Koenigsegg CCX των 806 PS (παίρνει ώθηση από V8 κινητήρα χωρητικότητας 4.7 lt), έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στους θεατές, τραυματίζοντας 19 από αυτούς.

Ξεκάθαρο επίσης πως τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν και οδηγικές ικανότητες αφού το ατύχημα προήλθε καθαρά από οδηγικό λάθος, με τον Ν. Μόρτεν που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, να δίνει ανάλογα αρνητικά δείγματα σε όλο το tour των supercars.

Advertisement
Advertisement


Το αυτοκίνητο, αποκαλύφθηκε το 2006 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και μέχρι το 2010 όπου τελείωσε η… διαδρομή της, κατασκευάστηκαν συνολικά 14 οχήματα. Η αξία του σήμερα ανέρχεται στα -περίπου- 3.500.000€!

Αν θέλετε να μιλήσουμε με επιδόσεις, η CCX κάνει τα 0-100 σε 3.2 sec, τα 0-200 σε 9.8sec και τα 0-300 σε 29.2sec!