Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με κινητήρες της PSA τα μελλοντικά Opel

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με κινητήρες της PSA τα μελλοντικά Opel

ΝΕΑ

Με κινητήρες της PSA τα μελλοντικά Opel

ΝΕΑ

Ως συνέχεια της εξαγοράς της Opel από τον Όμιλο PSA Peugeot-Citroen, όλα τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα βασιστούν πάνω σε κινητήρες και πλατφόρμες του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου Εξέλιξης της PSA.

Advertisement
Advertisement

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Όπως λοιπόν δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Gilles Le Borgne στην Automobilwoche: «Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε κινητήρες και πλατφόρμες της PSA στα μοντέλα της Opel. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει μέσα σε μια νύχτα. Θα απαιτήσει κάποια χρόνια».

Η υιοθέτηση των κινητήρων της PSA στα μοντέλα της Opel σημαίνει ότι αρκετά από τα υπάρχοντα μοτέρ της γερμανικής εταιρείας σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν. Ο κ. Le Borgne μάλιστα τονίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί ποια γερμανικά μοτέρ δεν θα συνεχίσουν, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν πολλές βελτιώσεις στο πεδίο της αποδοτικότητας για να συνεχίσουν να βρίσκονται στη γκάμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή ο κ. Le Borgne προσθέτει: «Θέλουμε να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από τα κόστη για τα δικαιώματα και τη χρήση των πατέντων της GM», κάτι που φυσικά θα γίνει δυνατόν μόνο με την υιοθέτηση των πλατφόρμων και κινητήρων της PSA.

Στη Γερμανία εν τω μεταξύ έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιοι ψίθυροι για το τι θα γίνει με τα κέντρα εξέλιξης, τα εργοστάσια που κατασκευάζουν κινητήρες και γενικότερα με τους εργαζομένους της Opel. Πιθανή παύση στην εξέλιξη των κινητήρων και στην παραγωγή τους αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία των εργοστασίων και κέντρων εξέλιξης της εταιρείας στο Ρίσελσχαϊμ, το Καϊζερσλάουτερν (Γερμανία), αλλά και στις εγκαταστάσεις της Opel στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.