NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Κινήσεις τακτικής από την Tesla

Η Tesla προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην επέκταση της πιστωτικής της γραμμής κατά 800 εκατομμύρια δολάρια, αγγίζοντας μάλιστα πλέον τα 3,825 δις δολάρια. Η συγκεκριμένη οικονομική είδηση διέρρευσε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μετά από τη συγκεκριμένη κίνηση το μεγάλο στοίχημα της εταιρίας σίγουρα είναι το νέο Model 3, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με την εταιρία να θεωρεί πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εκείνο που θα επικοινωνήσει καλύτερα απ όλα τα υπόλοιπα το όνομα της σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το αυτοκίνητο θα επιταχύνει από 0-100 km/h σχεδόν σε 6 sec, ενώ η αυτονομία του θα προσεγγίζει τα 346 km. Το αυτοκίνητο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης της εταιρείας και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτυγχάνει τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας σε κάθε κατηγορία.

Η τιμολόγηση φέρεται να ξεκινά από τα 35.000 δολάρια πριν από τα κρατικά κίνητρα αγοράς. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να αρχίσει σύντομα. Εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες έχουν ήδη θέσει την παραγγελία τους ενώ, η εταιρεία εκτιμά πως η παράδοση του νέου αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.