Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κινέζικο πρωτότυπο GAC δελεάζει το αμερικάνικο κοινό

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το κινέζικο πρωτότυπο GAC δελεάζει το αμερικάνικο κοινό

ΝΕΑ

Το κινέζικο πρωτότυπο GAC δελεάζει το αμερικάνικο κοινό

ΝΕΑ

Η κινέζικη Guangzhou Automotive Company (GAC) ευελπιστεί να μεταβάλει την χαμηλή εκτίμηση των αμερικάνων στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η εταιρία παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ ένα αρκετά εντυπωσιακό και φουτουριστικό δίπορτο SUV με την ονομασία Enverge, το οποίο είναι προγραμματισμένο να φθάσει στην παραγωγή το 2019.

GAC Enverge356443453harpi530

Advertisement
Advertisement

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του SUV της GAC, που προορίζεται να είναι πλήρως ηλεκτρικό, αφορά βέβαια τον τολμηρό και δυναμικό του σχεδιασμό με στοιχεία όπως η κουπέ σιλουέτα και οι ανοιγόμενες προς τα επάνω πόρτες.

Αντίστοιχα εντυπωσιακά αναμένεται να είναι τα πράγματα και στο εσωτερικό όπου στη θέση του κλασικού ταμπλό θα υπάρχει μια σειρά οθονών για την παροχή όλων των απαραίτητων πληροφοριών. Η φαντασία των σχεδιαστών στο συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει προχωρήσει πολύ παραπέρα καθώς τα πλαϊνά παράθυρα έχουν ουσιαστικά καταργηθεί και η επαφή των επιβατών με το περιβάλλων γίνεται μέσω της συλλογής εικόνων από ειδικές κάμερες και στη συνέχεια η προβολή τους στις ειδικές πλαϊνές οθόνες που υπάρχουν στο εσωτερικό.

Στόχος των Κινέζων είναι να δείξουν τις δυνατότητες την δικής τους αυτοκινητοβιομηχανίας και φυσικά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού που θα αποτελέσουν τους αγοραστές του αύριο.

Advertisement

Το SUV της GAC θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 240 ίππων που θα προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5’’ με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 Km/h. Η αυτονομία θα πλησιάζει τα 600 χιλιόμετρα ενώ με μια φόρτιση 10 λεπτών θα μπορούν να καλυφθούν 380 χιλιόμετρα.

GAC Enverge356443453harpi640

Advertisement