Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινέζικη απόβαση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινέζικη απόβαση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Κινέζικη απόβαση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Chery θέλει να έρθει στην Ευρώπη και σχεδιάζει την απόβασή της με μια γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Κινέζικη εταιρεία, δια στόματος του επικεφαλής της Anning Chen, δηλώνει έτοιμη να εξελίξει όλα της τα μοντέλα ως ηλεκτρικά ή plug in υβριδικά.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Μέσα στο πλάνο για την «απόβαση» της Chery στην Ευρωπαϊκή αγορά, είναι η εξέλιξη όλων των μοντέλων της με στόχο να υπάρχουν εκδόσεις υβριδικες, plug in υβριδικές αλλά και αμιγώς ηλεκτρικές. Μάλιστα για τις τελευταίες, ο Anning Chen έκανε ειδική μνεία, θεωρώντας πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αυτοκινητιστικού μέλλοντος στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Chery-Europe-Electrified-Range-boi-640c

Το πρώτο μοντέλο της Chery που θα έρθει στην Ευρώπη μέσα στην επόμενη διετία, είναι το Exeed (στην Κίνα διατίθεται με το όνομα TX). Είναι ένα μεγάλο 5θέσιο SUV, το οποίο είδαμε και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προηγούμενο μήνα, σε μορφή plug-in υβριδικού. Η συγκεκριμένη έκδοση, εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών 12 kWh, που επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 70 χιλιόμετρα.

Chery-Europe-Electrified-Range-boi-640b

Advertisement

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, το Exeed θα διατεθεί με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Ακόμα ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ποια άλλα μοντέλα της Chery θα λανσαριστούν στην Ευρώπη.

Chery-Europe-Electrified-Range-boi-640

Advertisement