Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Πλήρως αυτόνομη οδήγηση από το 2021

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Πλήρως αυτόνομη οδήγηση από το 2021

ΝΕΑ

Kia: Πλήρως αυτόνομη οδήγηση από το 2021

ΝΕΑ

Στο περιθώριο του επίσημου λανσαρίσματος του πρωτότυπου Niro EV, στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας, η Kia αποκάλυψε τα σχέδιά της σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση, μία τεχνολογία που όπως δείχνουν τα γεγονότα, αναμένεται να τοποθετηθεί σε ολοένα και περισσότερα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο αναλυτικά, ο Κορεάτης κατασκευαστής, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του, έχει στόχο να παρουσιάσει μέχρι το 2021 μοντέλα με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, τα οποία θα αποτελέσουν και τα πρώτα της κατηγορίας των αυτοκινήτων για τις «έξυπνες» μητροπόλεις. Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα ξεκινήσουν από το 2019 τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης τους, σε δημόσιους δρόμους συγκεκριμένων μεγαλουπόλεων, που βρίσκονται στη λίστα του προγράμματος «Smart City Pilot Project».

Kia-Autonomous-Level-4-5-chariatis-530

Να θυμίσουμε ότι στο επίπεδο 4 της αυτόνομης οδήγησης, το αυτοκίνητο  αναλαμβάνει το ίδιο όλες τις λειτουργίες, που αναλογούν στον οδηγό και του ζητά να παρέμβει μόνον, αν βρεθεί αντιμέτωπο με μία κατάσταση, στην οποία κρίνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Advertisement

Kia-Autonomous-Level-4-6-chariatis-640

Μιλώντας σχετικά για το παραπάνω θέμα, ο Αντιπρόεδρος της Kia, Woong-chul Yang, τόνισε ότι η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, θα παρουσιαστεί λίγα χρόνια πριν το 2025, όπου η εταιρεία θα λανσάρει στα οχήματά της πλατφόρμα υπηρεσιών «συνδεδεμένου αυτοκινήτου» ή connected car επόμενης γενιάς. Μεταξύ άλλων ανέφερε:«Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα της Kia θα προσφέρουν ένα νέο είδος κινητικότητας. Η εικονική πραγματικότητα, η αυτόνομη οδήγηση και η συνδεσιμότητα του οχήματος με τα πάντα αποτελούσαν κάποτε τεχνολογίες του μακρινού μέλλοντος. Καθώς γρήγορα μετατρέπονται σε πραγματικότητα, η Kia διερευνά πώς να αναπτύξει αυτές τις νέες τεχνολογίες για τους πελάτες της».

Advertisement