Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κι αν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης καταρρεύσουν;

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι αν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης καταρρεύσουν;

ΝΕΑ

Κι αν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης καταρρεύσουν;

ΝΕΑ

Είναι δεδομένο πως η αυτόνομη οδήγηση θα αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητά μας μετά από μερικά χρόνια, όσο κι αν πολλοί ακόμα φοβούνται να εμπιστευτούν τη ζωή τους σε ένα… λογισμικό. Τι θα γινόταν όμως αν αυτοί οι φόβοι επαληθεύονταν;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτό ακριβώς το σενάριο, της ξαφνικής κατάρρευσης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, αναλύουν στο πλαίσιο εργασίας τους φοιτητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τρία ομάδες σπουδαστών, που απαρτίζονται από τέσσερα έως έξι μέλη, διεκδικούν υποτροφίες της τάξης των $3,000 στο πλαίσιο ενός ετήσιου προγράμματος διαχείρισης κρίσεων που φέτος, αφορά στο τι θα συμβαίνει στους δρόμους του αύριο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία σενάριο που σίγουρα «δουλεύουν» ήδη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν όταν όλα πάνε στραβά. Πρώτη πράξη στο σενάριο αφορά στην εμφάνιση του προβλήματος και την ταχεία δημοσιοποίησή του μέσω των social media. Κάθε ομάδα έχει 24 ώρες στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Και να είστε σίγουροι πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ήδη μάχονται στον στίβο της αυτόνομης οδήγησης, ρίχνουν κλεφτές ματιές σε τέτοια προγράμματα. Θα περιμένουν λοιπόν, όπως και εμείς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτού του διαγωνισμού.

Hyundai-Autonomous-IONIQ-Concept-2