Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κι άλλα ηλεκτρικά από την Porsche εκτός της Mission E;

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι άλλα ηλεκτρικά από την Porsche εκτός της Mission E;

ΝΕΑ

Κι άλλα ηλεκτρικά από την Porsche εκτός της Mission E;

ΝΕΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, αποκάλυψε ότι η γερμανική μάρκα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων, πέρα από την επικείμενη Mission Ε, προκειμένου να προσαρμοστεί στους αυστηρούς κινεζικούς περιορισμούς εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στο τρέχον Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, ο Blume δήλωσε στην Automotive News ότι ορισμένα νέα μοντέλα με μπαταρία θα μπορούσαν να ενταχθούν στην παραγωγή επάνω στις «ράγες» της Mission E, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ωστόσο, δεν αποκάλυψε εάν πρόκειται για ολοκαίνουργια μοντέλα ή απλώς ηλεκτροκίνητες παραλλαγές υφιστάμενων αυτοκινήτων της γκάμας.

Παρ ‘όλα αυτά, ο Blume αποκάλυψε ευθέως ότι ένας σεβαστός αριθμός νέων plug-in υβριδικών Porsche, θα μπορούσε κάλλιστα να παραχθεί στο εργοστάσιο, πέρα από τα υπάρχοντα «υβριδικά» Cayenne και Panamera.

Advertisement
Advertisement

«Δεν είναι απλώς η ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανόνες. Βρίσκουμε την τεχνολογία ως τέτοια ενδιαφέρουσα, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιτρέπουν μια πολύ σπορ οδηγική εμπειρία, η οποία ταιριάζει με την αξία της μάρκας μας», επιβεβαίωσε.

Η Porsche προτίθεται να φέρει την Mission E στην αγορά το 2019 και θέλει να πουλήσει περίπου 20.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η αρχική ιδέα έκανε λόγο για δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που κινούν αυτόματα και τους τέσσερις τροχούς με απόδοση περισσότερους από 600 hp. Επιπλέον, το concept ήταν ικανό να καλύψει περίπου 500 χιλιόμετρα (αυτονομία), με μία μόνο φόρτιση.