Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και πεντάθυρο Yaris 210 ίππων!

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και πεντάθυρο Yaris 210 ίππων!

ΝΕΑ

Και πεντάθυρο Yaris 210 ίππων!

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι η Toyota είχε μια αλλαγή στις προθέσεις της, καθώς το Yaris GRMN που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης υποτίθεται θα συνοδευόταν από ένα αποκλειστικά τρίθυρο αμάξωμα, προφανώς αυτό δεν ισχύει πλέον αφού θα υπάρχει και 5θυρη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η απόφαση είχε πολύ νόημα, δεδομένου ότι οι κύριοι ανταγωνιστές, Ford Fiesta ST και Volkswagen Polo GTI είναι διαθέσιμοι σε εκδόσεις τριών και πέντε θυρών, ενώ και το Renault Clio RS είναι τελικά πεντάθυρο.

Μια ακόμη αλλαγή που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι στο πίσω μέρος όπου το πρωτότυπο έχει την εξάτμιση στη δεξιά πλευρά, ενώ το τρίθυρο hot Yaris έρχεται με ένα σύστημα εξαγωγής τοποθετημένο στο κέντρο του προφυλακτήρα. Ίσως αυτό έγινε, προκειμένου να διαφοροποιηθεί το στυλ των δυο αμαξωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Πάντως κάτω από το περιτύλιγμα θα υπάρχει ο ίδιος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1,8 λίτρων που κατά πάσα πιθανότητα θα παράγει 210 ίππους στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Η Toyota υπόσχεται ότι το Yaris GRMN θα είναι το πιο γρήγορο μοντέλο στην κατηγορία του όσον αφορά το 0-100 km/h.

Toyota-Yaris-GRMN-5d-tsiro-640