Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καμπάνα στους διοργανωτές της ανάβασης που χτύπησε ο Hammond

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καμπάνα στους διοργανωτές της ανάβασης που χτύπησε ο Hammond

ΝΕΑ

Καμπάνα στους διοργανωτές της ανάβασης που χτύπησε ο Hammond

ΝΕΑ

Μέχρι πρότινος ελάχιστοι μη-Ελβετοί γνώριζαν την ανάβαση Hemberg Bergrennen. Όμως μετά το ατύχημα που παραλίγο να κοστίζει τη ζωή στον παρουσιαστή Richard Hammond, έγινε παγκοσμίως γνωστή!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μόνο που εκτός από τη δημοτικότητα που έφερε αυτό το ατύχημα, έφερε και πρόστιμο. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του event έλαβαν πρόστιμο 5000 ελβετικών φράγκων από την Auto Sport Schweiz, την ομοσπονδία της Ελβετίας.

Κι αυτό διότι κρίθηκε πως η συμμετοχή των παρουσιαστών της εκπομπής «The Grand Tour» ήταν ενάντια στον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA και όσα συνέβησαν, πλήγωσαν την εικόνα του σπορ. Παράλληλα, για έξι μήνες οι διοργανωτές Hermann Muller, Karl Marty και Daniel Lenglet δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενώ γενικά, το μέλλον της συγκεκριμένης ανάβασης φαντάζει αβέβαιο.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ο Hammond έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού supercar Rimac Concept One που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός δρόμου, να αναποδογυρίσει και να τυλιχτεί στις φλόγες. Ευτυχώς ο 47χρονος κατάφερε να βγει έγκαιρα από το όχημα και παρότι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Σεν Γκάλεν, διαπιστώθηκε πως ο μοναδικός τραυματισμός του ήταν κάταγμα στο δεξί γόνατο (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

hammond-hospital640x360

Οι συμπαρουσιαστές του Jeremy Clarkson και James May συμμετείχαν στην ίδια ανάβαση, οδηγώντας Lamborghini Aventador S και Honda NSX αλλά ευτυχώς αυτοί παρέμειναν εντός δρόμου.