Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Kαυτό» Ford Transit με αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Kαυτό» Ford Transit με αγωνιστικά χαρακτηριστικά

ΝΕΑ

«Kαυτό» Ford Transit με αγωνιστικά χαρακτηριστικά

ΝΕΑ

Αυτό το Ford Transit που δημιούργησε η βρετανική MS-RT είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο, αφού φέρει αγωνιστικού τύπου επεμβάσεις και 210 άλογα από diesel μοτέρ, αλλάζοντας εντελώς το χαρακτήρα του Van της Ford. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το όλο project παρουσιάστηκε από την MS-RT, μια εταιρεία η οποία έχει πάνω από 2 δεκαετίες εμπειρία στους αγώνες, μεταξύ των οποίων και στο κορυφαίο επίπεδο του WRC. Πρόκειται μάλιστα για μια ειδική έκδοση της ήδη βελτιωτικής πρότασης της εταιρείας για το Transit, η οποία ονομάζεται «R-Spec» και θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού Transit; Αρχικά και στο πεδίο του κινητήρα, ο 2λιτρος turbodiesel της Ford έχει φθάσει πλέον στα 208 άλογα ισχύος και η ροπή του αγγίζει τα 486 Nm, για πιο καυτές επιδόσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος, συνοδεύεται από μια νέα εξάτμιση, για να ξεχωρίσει και στο ηχητικό κομμάτι.

Ενισχύσεις έχουμε και στην εμφάνιση του Transit, το οποίο αποκτά ένα νέο bodykit που του χαρίζει μια πιο επιθετική εικόνα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και αγωνιστικού τύπου αυτοκόλλητα, αλλά και νέα έξτρα φώτα α λα rallycar στη γρίλια της μάσκας. Οι εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τις 20άρες μαύρες ζάντες της OZ Racing.

Advertisement
Advertisement

Transit MSRT1 640

Στο εσωτερικό του νέου Transit η MS-RT επέλεξε αγωνιστικά μπάκετ της Recaro με αλκαντάρα και μπλε ζώνες ασφαλείας για τους μπροστινούς επιβάτες, ενώ αντίστοιχες ζώνες έχουμε και στα πίσω καθίσματα. Αγωνιστικών προδιαγραφών είναι το νέο τιμόνι με τις μπλε ραφές, ενώ μπλε ραφές έχουμε και στον επιλογέα ταχυτήτων. Οι επεμβάσεις της MS-RT στο Transit ολοκληρώνονται με τις νέες 6πίστονες δαγκάνες των φρένων σε μπλε ή κίτρινο χρώμα.

Transit MSRT2 640

Advertisement

Transit MSRT3 640

Σε ό,τι αφορά στο κόστος του βελτιωμένου αυτού Transit, η MS-RT το έχει ορίσει στις 35.995 λίρες Αγγλίας (40.674 ευρώ) χωρίς όμως τους φόρους. Άλλες 500 λίρες (565 ευρώ) κοστίζουν οι νέες ζάντες, ενώ υπάρχει και επιλογή για 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με έξτρα κόστος 1.200 λιρών (1.356 ευρώ).

Advertisement