Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar με τρικύλινδρο μοτέρ;

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jaguar με τρικύλινδρο μοτέρ;

ΝΕΑ

Jaguar με τρικύλινδρο μοτέρ;

ΝΕΑ

Η Land Rover Jaguar έχει πάρει μπροστά για τα καλά και μετά τους νέας γενιάς δίλιτρους κινητήρες Ingenium ετοιμάζει και μικρότερους σε χωρητικότητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η βρετανική εταιρεία υπό την ιδιοκτησία της ινδικής Tata φαίνεται να διανύει περίοδο άνθησης με την όμορφη XE, το πρόσφατο Discovery Sport που απέκτησε και νέο δίλιτρο ντίζελ και το ανανεωμένο Evoque. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο η Jaguar θα παρουσιάσει το πρώτο της SUV, το F-Pace, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας η μάρκα σχεδιάζει το λανσάρισμα ακόμη δύο SUV, ενός μικρότερου που θα ονομάζεται E-Pace και ενός μεγαλύτερου.

Έτσι, στα πλάνα της JLR (Jaguar Land Rover) έχει προγραμματισθεί ήδη η εξέλιξη ενός νέου turbo εξακύλινδρου κινητήρα σε σειρά, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τρίλιτρο V6 με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή. Αξιοσημείωτο είναι πως το Motor Trend αναφέρει πως η JLR δουλεύει πάνω σε μία τρικύλινδρη γενιά Ingenium κινητήρων -εννοείται turbo- που θα τοποθετηθεί σε διάφορες βασικές εκδόσεις των μοντέλων της. Εδώ, εντείνονται ακόμη περισσότερο και οι φήμες που θέλουν την Jaguar να αποκτά ένα μοντέλο-αντίπαλο στα μέτρα και σταθμά της Mercedes-Benz A-Class!

Advertisement
Advertisement