Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με υβριδική τεχνολογία το Skoda Karoq vRS

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με υβριδική τεχνολογία το Skoda Karoq vRS

ΝΕΑ

Με υβριδική τεχνολογία το Skoda Karoq vRS

ΝΕΑ

H ισχυρότερη έκδοση του Karoq θα εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που ήρθαν στην επιφάνεια.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η Skoda θα κατασκευάσει μέσα στο επόμενο διάστημα μια νέα έκδοση του Karoq, η οποία θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου. Κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει την κωδική ονομασία vRS και η απόδοση θα ξεπερνά τα 200 άλογα. Σήμερα, ήρθαν στο φως το δημοσιότητας νέες πληροφορίες για το συγκεκριμένο project, που όπως όλα δείχνουν θα εξοπλίζεται με υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Πιο αναλυτικά, υψηλόβαθμο της εταιρείας φέρεται να δήλωσε πως το μοντέλο θα κινείται από ένα θερμικό και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ώστε να επιτευχθεί υψηλή απόδοση και ταυτόχρονα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα παρόμοιο σύστημα με εκείνο του VW Golf GTE, το οποίο κινείται από ένα plug in υβριδικό σύνολο με συνδυαστική ισχύ 204 ίππων (1,4 turbo βενζινοκινητήρας σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ).

Επίσης, ακόμη ένα σενάριο που έχει ακουστεί αναφέρει πως το μοντέλο παραγωγής ίσως τελικά διαθέτει ένα έξτρα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, που θα λειτουργεί επικουρικά στο θερμικό μοτέρ παρέχοντας ισχύ κατά την επιτάχυνση αλλά και στο σύστημα start/stop.

Advertisement