Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ιπτάμενο όχημα του μέλλοντος (vid)

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ιπτάμενο όχημα του μέλλοντος (vid)

ΝΕΑ

Το ιπτάμενο όχημα του μέλλοντος (vid)

ΝΕΑ

Η έκθεση της Γενεύης αφορά τα αυτοκίνητα, αλλά η Italdesign συνεργάστηκε με την Audi και την Airbus για να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Μήπως είπαμε Airbus, την εταιρεία δηλαδή που κατασκευάζει τεράστια αεροπλάνα; Ναι, το σύστημα Pop.Up Next περιλαμβάνει πτήση στον ουρανό. Το αύριο έφτασε…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Συγκεκριμένα, η Italdesign καλεί το Pop.Up ένα “πλήρως ηλεκτρικό και σύστημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, σχεδιασμένο να βοηθήσει στην επίλυση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μεγάλες αστικές περιοχές“. Το βασικό στοιχείο αυτής της εγκατάστασης είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να αποσυνδεθεί από την κλασική κυκλοφορία στην πόλη και να πετά επάνω από αυτή σαν drone. Η Audi εξελίσει διαρκώς αυτό το νέο μέσο με τα εξαρτήματα να έχουν βελτιωθεί περαιτέρω για να φέρουν όλη αυτή την τρελή ιδέα λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, η Audi προσθέτει την εμπειρία της στην αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση. Η Airbus είναι προφανώς η κινητήρια δύναμη πίσω από την τεχνολογία για την εναέρια κίνηση, το περασμένο έτος η εταιρεία προέβη σε βελτιώσεις στον σχεδιασμό και τους ρότορες προς όφελος της αποδοτικότητας. Η Airbus και η Italdesign εργάζονται και σε πολλά άλλα τεχνικά συστήματα για αυτή την κάψουλα δύο θέσεων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος σύζευξης που θα τα εξασφάλιζε στο drone την πτήση.

Advertisement
Advertisement

Popup-next-modular-concept-tsiro-640

Οι πλήρως αυτόνομες κάψουλες με ηλεκτρική βάση θα μπορούσαν να μεταφέρουν τους επιβάτες μέσω εδάφους, ενώ οι έλικες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε όλη την πόλη ταχύτερα. Είναι σίγουρα μια νέα προσέγγιση στο ιπτάμενο όχημα που όλοι έχουμε ονειρευτεί, αλλά και ένας βιώσιμος τρόπος μετακίνησης που φαίνεται ακόμη μακριά. Τα αυτόνομα συστήματα αυτοκινητοβιομηχανίας εξακολουθούν να είναι σε πρώιμο στάδιο, πόσο μάλλον ο συνδυασμός τους με εναέρια κυκλοφορία. Παρ ‘όλα αυτά, προσφέρει μια ενδιαφέρουσα λύση για την κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα μπορούσε να είναι μια ματιά στο μακρινό μέλλον της οδήγησης.