Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπό έρευνα και η Ford για εκπομπές ρύπων

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπό έρευνα και η Ford για εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Υπό έρευνα και η Ford για εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Οι έρευνες του Υπουργείου Μεταφορών Γερμανίας σχετικά με τις εκπομπές ρύπων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό! Δύο χρόνια μετά το dieselgate του VW Group και μετά τους ελέγχους σε BMW, Daimler, FCA Group και Opel, τώρα στο στόχαστρο μπήκε η Ford.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού WirtschaftsWoche το οποίο επιβεβαιώνεται και από το AutoNews, στο επίκεντρο είναι το Mondeo και συγκεκριμένα η έκδοση με τον δίλιτρο TDCi πετρελαιοκινητήρα που υπήρχε υποψία πως εφοδιαζόταν με ειδικό software παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

Η Ford Γερμανίας επιβεβαίωσε την κίνηση των αρχών αλλά τόνισε πως όλοι οι κινητήρες της συμμορφώνονται με τις ντιρεκτίβες στον τομέα των εκπομπών ρύπων και πως δεν φέρουν παράνομο λογισμικό.

Advertisement
Advertisement

«Δεν υπάρχουν παράνομες συσκευές των diesel κινητήρων μας. Δεν έχουμε κλέψει, ούτε έχουμε χρησιμοποιήσει κόλπα», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ford Γερμανίας, Gunnar Herrmann που τόνισε πως υπήρξαν τεστ από ανεξάρτητες αρχές, στα οποία η εταιρεία του συνεργάστηκε πλήρως και πως δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο. Ανάλογες έρευνες και με το ίδιο αποτέλεσμα, έγιναν και στα Focus και C-Max.

Ποιος θα είναι ο επόμενος;