Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηοnda: Ετοιμάζει μια πιο προσιτή έκδοση του Civic Type R

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηοnda: Ετοιμάζει μια πιο προσιτή έκδοση του Civic Type R

ΝΕΑ

Ηοnda: Ετοιμάζει μια πιο προσιτή έκδοση του Civic Type R

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του Civic λανσαρίστηκε πρόσφατα και η ζήτηση για αυτήν αυξάνεται συνεχώς. Δείτε τι θα κάνει η Honda για να ενισχύσει τις πωλήσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Honda η μεγαλύτερη ζήτηση για το νέο Civic Type R παρατηρείται στην Αμερική, όπου το μοντέλο έφτασε πριν από δύο μήνες περίπου. Προκειμένου να αντιμετωπίσει το αυξημένο ενδιαφέρον η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει στην αμερικάνικη αγορά μια νέα «βασική» έκδοση του Type R, η οποία θα έχει διαφορετικά στοιχεία εξοπλισμού (για παράδειγμα λιγότερα στοιχεία άνεσης, μικρότερα ελαστικά και άλλα). Η εν λόγω version θα λάβει την κωδική ονομασία Touring και αναμένεται να στοιχίζει 5.000 δολάρια φθηνότερα. Επίσης, δεν θα υπάρξουν μηχανικές αλλαγές.

Θυμίζουμε ότι η «καρδιά» του νέου Honda Civic Type R είναι ο 2λιτρος turbo 4κύλινδρος κινητήρας VTEC της Honda, o οποίος αποδίδει 320 άλογα ισχύος και 400 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Με αυτά τα νούμερα ισχύος και ροπής, το νέο Civic Type R σύμφωνα με τη Honda, κάνει το 0-100 km/h σε μόνο 5,7 sec, ενώ έχει τελική ταχύτητα 272 km/h.

Παράλληλα, και για όσους ενδιαφέρονται για την κατανάλωση του κορυφαίου Civic, η ιαπωνική φίρμα ανακοινώνει μια μέση τιμή 7,7 lt./100 km, με εκπομπές CO2 176 gr/km.