Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό DS 3 Crossback προ των πυλών

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό DS 3 Crossback προ των πυλών

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό DS 3 Crossback προ των πυλών

ΝΕΑ

Η DS χρησιμοποίησε το ePrix του Παρισιού 2018 για να ανακοινώσει ότι αγκαλιάζει πλήρως την ηλεκτροκίνηση. Από το 2025 όλα τα νέα μοντέλα θα προσφέρονται αποκλειστικά με ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό κινητήρα. H ανακοίνωση βασίζεται στο σχέδιο της εταιρείας να προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των επερχόμενων μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σε μια δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DS, Yves Bonnefont, τόνισε: “Η φιλοδοξία μας είναι πολύ ξεκάθαρη. Η DS να είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην αγορά”. Συνέχισε να λέει ότι η μετάβαση της εταιρείας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη χάρη σε μοντέλα όπως το DS 7 E-Tense 4 × 4. Το crossover έχει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα, δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου των 13 kWh. Αυτό επιτρέπει στο μοντέλο να έχει συνδυασμένη απόδοση 300 ίππους και αυτονομία 50 km με την ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την αποκάλυψη των σχεδίων για την διάθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Bonnefont είπε ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας θα παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί τελικά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Ενώ τίποτα δεν είναι επίσημο, ο Bonnefont μάλλον μιλάει για την ηλεκτρική έκδοση του DS 3 Crossback. Το μοντέλο αναμένεται να έχει συστοιχία μπαταριών 50 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει περίπου 115 ίππους. Αυτή η ρύθμιση θα μπορούσε να επιτρέψει στο μοντέλο να ταξιδέψει έως και 450 km με μία μόνο φόρτιση. Οι προηγούμενες αναφορές υποδεικνύουν επίσης ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα σύστημα ταχυφόρτισης που θα προσφέρει έως και 12 km για κάθε λεπτό φόρτισης.

DS3-crossback-spy-photo-tsiro-640