Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Bugatti Chiron;

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική η επόμενη Bugatti Chiron;

ΝΕΑ

Ηλεκτρική η επόμενη Bugatti Chiron;

ΝΕΑ

Η Bugatti παραδέχθηκε ότι η επόμενη γενιά της Chiron θα υιοθετήσει  κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Wolfgang Durheimer αποκάλυψε τα νέα στον τύπο, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά ότι η Chiron κάποια στιγμή στο μέλλον θα αντικατασταθεί πράγματι, αλλά όχι ακόμη…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Η ηλεκτροκίνηση θα συμβεί όντως. Το επόμενο αυτοκίνητο απέχει πολύ από την εξέλιξή του, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι μπαταρίες και η τεχνολογία ηλεκτρικών κινητήρων – καθώς και οι κανονισμοί – φαίνεται σίγουρο ότι το επόμενο αυτοκίνητο θα έχει στη φαρέτρα του ανάλογο σύστημα  με κάποιο τρόπο. Εξακολουθεί να είναι πολύ πρόωρο ένα πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά η ηλεκτροκίνηση θα συμβεί», δήλωσε ο Durheimer.

Ο ειλικρινής διευθύνων σύμβουλος πιστεύει επίσης ότι ο Chiron είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα των μηχανικών επιδόσεων χωρίς ηλεκτροκίνηση το επόμενο διάστημα και θα μπορούσε ως εκ τούτου να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ενδιαφέρον ότι, αποκάλυψε επίσης ότι η γαλλική εταιρεία σκέφτεται να εξελίξει ένα δεύτερο μοντέλο πριν από την αντικατάσταση της  Chiron. Αν συμβαίνει αυτό, μια νέα Bugatti hypercar θα μπορούσε να είναι γεγονός την επόμενη δεκαετία.

Advertisement
Advertisement

«Εξετάζουμε τι θέλουν οι πελάτες εάν κάνουμε κάτι διαφορετικό και έχουμε κάποιες ιδέες. Αλλά δεν είμαστε πιεσμένοι να αποφασίσουμε – η παραγωγή της Chiron αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ χρόνια. Βρισκόμαστε στη φάση της προετοιμασίας, προετοιμάζοντας τεχνικά και ζητώντας από τους πελάτες τι περιμένουν», είπε.

Bugatti-Chiron-Successor-tsiro-640