Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική επίθεση από τη Volvo

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρική επίθεση από τη Volvo

ΝΕΑ

Ηλεκτρική επίθεση από τη Volvo

ΝΕΑ

Τα πλάνα της όσον αφορά τις ηλεκτρικό μέλλον των αυτοκινήτων της τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια αποκάλυψε πρόσφατα η Volvo. Σε αυτά ωστόσο δεν περιλαμβάνεται παρουσίαση κάποιου άλλου καινούριου μοντέλου μέχρι τότε. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που θα πουλάει η Volvo μέχρι το 2025 πρέπει να είναι ηλεκτρικό. Αυτό δήλωσε ο Lex Kerssemakers, αντιπρόεδρος του τμήματος υπεύθυνου για τις πωλήσεις της εταιρίας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Ωστόσο για να φτάσουν ως εκεί οι Σουηδοί δεν πρόκειται να παρουσιάσουν κάποιο καινούριο μοντέλο τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό που σκοπεύουν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν υβριδικές αλλά και ηλεκτρικές εκδόσεις μοντέλων του που υπάρχουν ήδη. Η αρχή εκτιμάται ότι θα γίνει με μια υβριδική έκδοση του XC40 και έπειτα από αυτό θα ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα και άλλη μία έκδοση του αυτοκινήτου πλήρως ηλεκτρική.

Το πλάνο της Volvo ακούγεται λογικό, ούτως ή άλλως το χρονικό διάστημα μέχρι το 2020 δεν αφήνει και τόσο πολλά περιθώρια για την παρουσίαση νέων μοντέλων. Όπως και να έχει από εκεί και πέρα η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει καθώς γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό πως η Volvo έχει καταθέσει χαρτιά για να κατοχυρώσει τα ονόματα P5, P6, P8, P9 και P10, ενώ σύμφωνα με τον Kerssemakers ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να δούμε τα επόμενα χρόνια ένα κουπέ αλλά και ένα κάμπριο μοντέλο.

New Volvo XC40 - exterior

Advertisement
Advertisement