Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW επιβεβαιώνει τρία νέα ηλεκτρικά το 2018

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW επιβεβαιώνει τρία νέα ηλεκτρικά το 2018

ΝΕΑ

Η VW επιβεβαιώνει τρία νέα ηλεκτρικά το 2018

ΝΕΑ

Η Volkswagen πραγματοποίησε την ετήσια συνδιάσκεψη για τα μέσα ενημέρωσης στο Βερολίνο και η εταιρεία χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να αποκαλύψει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση και ότι ενδιαφέρον ακολουθήσει το προσεχές διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Matthias Müller δήλωσε ότι «Εννέα νέα οχήματα, τρία εκ των οποίων θα είναι καθαρά ηλεκτροκίνητα, θα προστεθούν στο ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου φέτος». Η εταιρεία δεν προέβη σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το Audi E-Tron το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς ο Müller δήλωσε ότι ο όμιλος Volkswagen θα εισαγάγει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα «σχεδόν κάθε μήνα» ξεκινώντας από το 2019. Συνέχισε να λέει πως «αυτή η ταχεία εξέλιξη έγινε γιατί σκοπεύουμε να προσφέρουμε μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, σε όλα τα εμπορικά σήματα, σε λίγα χρόνια».

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι εστιάζει στα ηλεκτρικά οχήματα, η Volkswagen παραμένει προσηλωμένη στα μοντέλα που λειτουργούν με πετρέλαιο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι οι σύγχρονοι κινητήρες diesel είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η VW θα επενδύσει σχεδόν 20 εκατομμύρια για τα συμβατικά οχήματα της το 2018. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επενδύσει περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια ευρώ σε συμβατικά οχήματα κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών.

VW-SEDRIC-Concept-tsiro-530

Ενώ οι συμβατικοί κινητήρες είναι εδώ για να μείνουν, τουλάχιστον για λίγο, ο Müller σημείωσε ότι η κινητικότητα θα αλλάξει στο μέλλον χάρη στην πρόοδο της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης. Η εταιρεία προετοιμάζεται για αυτή την αλλαγή, καθώς ο Müller επιβεβαίωσε ότι τα πρωτότυπα SEDRIC κατευθύνονται προς την παραγωγή. Η εταιρεία αρνήθηκε να πει πότε θα φτάσει το μοντέλο.

Advertisement

Εκτός από τις ανακοινώσεις για νέα προϊόντα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 10,7 εκατομμύρια οχήματα το περασμένο έτος και τα έσοδα από πωλήσεις σε ομίλους έφτασαν τα 286,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα και μετά την αφαίρεση ειδικών στοιχείων, ο Διευθυντής Οικονομικών της Volkswagen Frank Witter δήλωσε ότι ο Όμιλος Volkswagen πέτυχε το “καλύτερο λειτουργικό κέρδος” του.