Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

H Ducati παραμένει στα χέρια της VW

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ducati παραμένει στα χέρια της VW

NEWSMOTO

H Ducati παραμένει στα χέρια της VW

NEWSMOTO

Η Ducati θα παραμείνει τελικά μέλος του Ομίλου VW, ύστερα από πιέσεις που άσκησε το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο του VW Group, η IG Metall, η οποία στάθηκε δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων της ιταλικής εταιρείας στην προσπάθειά τους να μην πωληθεί η Ducati.

Advertisement
Advertisement

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Με βάση λοιπόν τα όσα δημοσιεύει η Automotive News Europe, αλλά και ο Bloomberg, ο Πρόεδρος της Ducati, Claudio Domenicalli, ανακοίνωσε στους εργαζομένους της εταιρείας ότι σταματούν οι συζητήσεις για την πώληση της Ducati, ύστερα από την παρέμβαση της IG Metall.

Οι συζητήσεις για την πώληση της Ducati ξεκίνησαν το προηγούμενο έτος και ήδη υπήρξαν τουλάχιστον 5 ενδιαφερόμενοι για την αγορά της, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η Harley-Davidson, αλλά και η γνωστή ιταλική οικογένεια της Benetton, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Advertisement
Advertisement

Οι τελικές προσφορές από τους αγοραστές αναμένονταν να γίνουν μέσα στον Οκτώβριο, όμως με βάση τα νέα δεδομένα αυτό τελικά δεν θα συμβεί. Αν τελικά γινόταν πραγματικότητα η πώληση της Ducati, τότε η VW θα είχε να λάβει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ, τα όποια πλέον δεν θα μπουν στα ταμεία της εταιρείας.