Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen ανακατασκευάζει το δικινητήριο Golf Pikes Peak του 1987

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen ανακατασκευάζει το δικινητήριο Golf Pikes Peak του 1987

ΝΕΑ

Η Volkswagen ανακατασκευάζει το δικινητήριο Golf Pikes Peak του 1987

ΝΕΑ

Με την ευκαιρία της εκ νέου συμμετοχής της στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak με το ηλεκτρικό I.D. R, η VW δίνει και πάλι ζωή στο αγωνιστικό Golf με τους δύο κινητήρες που είχε αγωνιστεί το 1987.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το μοναδικό Golf συνόδευε τον σύγχρονο απόγονό του στην πρόσφατη παρουσίαση του I.D. R Pikes Peak. Η εξέλιξη του δικινητήριου Golf είχε διαρκέσει μόλις 6 μήνες και το αυτοκίνητο είχε οδηγηθεί στον αγώνα από τον Jochi Kleint. Στη διάρκεια των δοκιμών είχε καταφέρει να σημειώσει τον τέταρτο χρόνο στην γενική κατάταξη χρησιμοποιώντας μάλιστα μόνο τον ένα από τους δύο κινητήρες του. Ωστόσο η κατάληξη στον αγώνα δεν ήταν αντίστοιχα θετική καθώς μια βλάβη του στέρησε τον τερματισμό.

1987_VW_Golf_Pikes_Peak_7876543harpi530

Το αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα. Το βάρος του ήταν μόλις 1.020 κιλά και χρησιμοποιούσε δύο υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις του κινητήρα των 1.8 λίτρων που είχε το Golf GTi 16V. Η συνολική ισχύς έφθανε τους 652 ίππους ενώ το πιο ιδιαίτερο στοιχείο ήταν η μετάδοση της Hewland καθώς κάθε κινητήρας είχε την δική του μετάδοση, πράγμα που σημαίνει πως το Golf μπορούσε να είναι κατ’επιλογή μπροσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της ανακατασκευής ήταν η διατήρηση των αυθεντικών προδιαγραφών σε ότι αφορά την συντήρηση όλων των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε μάλιστα στο σύστημα διαχείρισης και συνεργασίας των δύο κινητήρων καθώς έπρεπε το αυτοκίνητο να είναι ικανό να οδηγηθεί κανονικά. Για το λόγο αυτό και οι κινητήρες δεν επανήλθαν στην πλήρη δυναμική τους καθώς αποφασίστηκε πως για να εξασφαλιστεί πλήρη λειτουργικότητα θα έπρεπε η συνολική απόδοση να περιοριστεί κοντά στους 500 ίππους. Κάτι που σίγουρα παραμένει άκρως εντυπωσιακό.

1987_VW_Golf_Pikes_Peak_7876543harpi640