Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota Supra θα έχει πάνω από 400 ίππους

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota Supra θα έχει πάνω από 400 ίππους

ΝΕΑ

Η Toyota Supra θα έχει πάνω από 400 ίππους

ΝΕΑ

Πριν από μερικές εβδομάδες, προέκυψαν μερικές πολύτιμες λεπτομέρειες σχετικά με το κοινό σχέδιο για το διάδοχο των BMW Z4/Toyota Supra. Τώρα, ένα μέλος των φόρουμ IH8MUD αποφάσισε να μοιραστεί τις ζουμερές λεπτομέρειες που κατόρθωσε να αποκτήσει μετά από συνομιλία με έναν εκπρόσωπο της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο 6κύλινδρος κινητήρας που αναφέρθηκε πριν από λίγο καιρό, δεν θα είναι τελικά ο μεταξένιος σε σειρά της BMW, καθώς το μοντέλο θα χρησιμοποιήσει έναν νέο κινητήρα που θα εξελιχθεί από κοινού από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Dave παραδέχτηκε ότι η εν λόγω μονάδα μπορεί να είναι ένας υπερσυμπιεσμένος V6 3,5 λίτρων με περισσότερους από 400 ίππους, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει μια ακριβή εικόνα της ιπποδύναμης. Αποκάλυψε ότι ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι στα σκαριά, παρά το γεγονός ότι μερικές φωνές λένε ότι η Supra θα είναι αυτόματη μόνο. Η υβριδική αρωγή δεν αποκλείστηκε, αλλά μετατοπίζεται χρονικά για αργότερα.

Όσο για το πότε η Toyota θα κυκλοφορήσει την πολυαναμενόμενη νέα Supra, ο Dave είπε ότι είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2019. Το σπορ κουπέ θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο στα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, αν και θα είναι πιθανώς ένα ακόμη πρωτότυπο, αντί για το τελικό μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Toyota-supra-spy-pics-tsiro-640

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο εκπρόσωπος της Toyota αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν έχει σχέδια – τουλάχιστον προς το παρόν – να αναστήσει το FJ Cruiser. Αυτό είναι ένα είδος απογοήτευσης, λαμβάνοντας υπόψη το concept FT-4X που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το έτος στη Νέα Υόρκη ως πιθανή προεπισκόπηση για ένα πιθανό διάδοχο.

Όσον αφορά το Land Cruiser 300 της σειράς, θα πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά για λίγα χρόνια για να το δούμε με σάρκα και οστά. Όταν θα φθάσει, ο Dave υπογράμμισε ότι θα τροφοδοτηθεί με νέο κινητήρα, ενδεχομένως με turbo.

Advertisement

Όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές ενός κοντύτερου μεταξόνιου σε μελλοντικό όχημα με δυνατότητες 4×4 ως αντίπαλο του Jeep Wrangler, ο Dave είπε ότι η Toyota δεν θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο, καθώς δεν έχει μια σταθερή εταιρική βάση για να την υποστηρίξει. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληροφορίες έρχονται κατευθείαν από έναν εκπρόσωπο της Toyota, αυτό είναι κάτι περισσότερο από απλώς κουτσομπολιό…