Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota αποκαλύπτει το μέλλον των οικογενειακών αυτοκινήτων

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota αποκαλύπτει το μέλλον των οικογενειακών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η Toyota αποκαλύπτει το μέλλον των οικογενειακών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Στο επερχόμενο Tokyo Motor Show η Toyota θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Fine-Comfort Ride, θέλοντας να μας δείξει σύμφωνα πάντα με την ίδια την εταιρεία, το μέλλον στα οικογενειακά αυτοκίνητα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο ιαπωνικό πρωτότυπο διαθέτει ένα μακρύ (4,83 μέτρα), ενός όγκου αμάξωμα, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρει με άνεση έως και 6 ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό του. Σχεδιαστικά, ξεχωρίζουν επίσης οι άφθονες γυάλινες επιφάνειες από τη μέση του πρωτότυπου και πάνω, αλλά και οι τροχοί που είναι τοποθετημένοι εντελώς στις άκρες για περισσότερη ευελιξία.

Για την κίνησή του, το νέο πρωτότυπο χρησιμοποιεί ένα σύστημα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και ηλεκτροκινητήρα μέσα στους τροχούς, το οποίο του παρέχει τη δυνατότητα να έχει αυτονομία έως και 1.000 χιλιομέτρων. Φυσικά, οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές.

Η είσοδος στη φουτουριστική καμπίνα γίνεται μέσω εμπρόσθιων πλαϊνών θυρών που ανοίγουν προς τα έξω και οπίσθιων που σύρονται προς τα πίσω, ενώ η απουσία πλευρικών κολώνων βολεύει κατά την επι-αποβίβαση των επιβατών. Μπαίνοντας μάλιστα στην καμπίνα, τα καθίσματα μπορούν να περιστραφούν, ανακληθούν κ.λπ., για να είναι ορατές όλες οι πληροφορίες που προβάλλονται και στα πλαϊνά παράθυρα.

Advertisement
Advertisement

Fine Comfort Ride 640 (2)

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένα ταμπλό που ενσωματώνει μια μεγάλη οθόνη πληροφόρησης, ενώ άλλη μια ψηφιακή οθόνη υπάρχει και στο κέντρο του φουτουριστικού τιμονιού.

Fine Comfort Ride 640 (1) Fine Comfort Ride 640 (3)

Advertisement

Η Toyota προς το παρόν δεν ανακοινώνει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ενδιαφέρον αυτό πρωτότυπο. Είναι σίγουρο όμως, ότι πολλά από τα στοιχεία του θα τα δούμε στο μέλλον σε ένα πολύ πρακτικό αυτοκίνητο 1 όγκου της εταιρείας.