Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Suzuki αναμένει αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη για το 2018

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Suzuki αναμένει αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη για το 2018

ΝΕΑ

Η Suzuki αναμένει αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη για το 2018

ΝΕΑ

Μια πολύ καλή χρονιά για την πορεία της στην Ευρώπη αναμένει η Suzuki να είναι το 2018, μιας και βοηθούμενη από τη γκάμα των SUV μοντέλων της η εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεών της. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το 2017 η Suzuki έκλεισε τις ευρωπαϊκές της πωλήσεις κοντά στα 270.000 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Toshihiro Suzuki και πλέον το 2018 η ιαπωνική εταιρεία αναμένει να φθάσει τις 280.000 πωλήσεις, έχοντας ως best-seller μοντέλα της τα compact SUV της όπως το Vitara και το Ignis. «Στόχος μας είναι να μεγαλώνουμε σταδιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Suzuki.

Η ιαπωνική φίρμα, όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, αναμένει οι πωλήσεις του diesel να μειώνονται συνεχώς και εν όψει των μελλοντικών ορίων για τους ρύπους το καύσιμο αυτό σιγά-σιγά να εξαφανιστεί από την αγορά. Ωστόσο ο κ. Suzuki τόνισε ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γίνει σταδιακά και με πιο «ήπιους» ρυθμούς από ό,τι πολλοί αναμένουν.

Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο της Suzuki, το πρόβλημα με τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει να κάνει με τις υποδομές στην Ευρώπη, αφού για παράδειγμα εάν αυτή τη στιγμή τα μισά από τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Ήπειρο ήταν ηλεκτρικά, θα χρειαζόντουσαν άλλα 18 πυρηνικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας, για να καλύψουν τις απαιτήσεις. Το υβριδικά αυτοκίνητα είναι αυτή τη στιγμή η πιο ταιριαστή λύση,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Suzuki.

Advertisement
Advertisement

Suzuki Vitara