Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda στην υπηρεσία του πολίτη (+video)

Ελλάδα 20:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Skoda στην υπηρεσία του πολίτη (+video)

ΝΕΑ

Η Skoda στην υπηρεσία του πολίτη (+video)

ΝΕΑ

Τη νέα της γκάμα αυτοκινήτων για τις υπηρεσίες ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας αποκάλυψε η Skoda, θέτοντάς την ήδη στη διάθεση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, αλλά και των νοσοκομείων της χώρας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η Skoda εδώ και 110 χρόνια δημιουργεί ειδικά οχήματα βασισμένα πάνω στα επιβατικά της μοντέλα, που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στο καθημερινό έργο κάθε σώματος ασφαλείας.

Στη νέα της λοιπόν γκάμα που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία ξεχωρίζει αρχικά η έκδοση για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης του Skoda Kodiaq, η οποία τίθεται στην υπηρεσία της πυροσβεστικής. Το αυτοκίνητο διαθέτει ειδικά mode οδήγησης για χρήση ακόμη και στα πιο δύσβατα εδάφη, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτία με όγκο πάνω από 2.000 λτ.

Kodiaq Emergency 640

Advertisement
Advertisement

Μια ακόμη νέα προσθήκη είναι η έκδοση της Superb Kombi αστυνομικού οχήματος χωρίς διακριτικά, που συνδυάζεται με τον ισχυρό 2.0 TSI βενζινοκινητήρα των 280 ίππων, ο οποίος μαζί με την τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο DSG προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα).

Skoda Superb Police 640

Επίσης, η Skoda έχει δημιουργήσει και μια έκδοση του Superb Kombi ειδική για τη μεταφορά αστυνομικών σκύλων, η οποία διαθέτει στο πίσω τμήμα της δύο ειδικές κλιματιζόμενες θέσεις φτιαγμένες από fiber glass, όπου μεταφέρονται τα σκυλιά.

Advertisement

Τέλος, ειδικά για απομακρυσμένες περιοχές, η έκδοση ασθενοφόρου της Skoda Octavia Scout έρχεται με τετρακίνηση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς και με όλο των απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να προσφέρει άμεση βοήθεια και μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Advertisement