Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η SEAT προειδοποιεί ότι θα φύγει από την Καταλονία

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η SEAT προειδοποιεί ότι θα φύγει από την Καταλονία

ΝΕΑ

Η SEAT προειδοποιεί ότι θα φύγει από την Καταλονία

ΝΕΑ

Την πρόθεση της SEAT να μεταφέρει την έδρα της από την Καταλονία έκανε γνωστή ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Luca De Meo, σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς στην περιοχή. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο κ. De Meo δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική σταθερότητα και η νομική ασφάλεια, μαζί με τη θέση της έδρας της SEAT εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας μας και των θυγατρικών της, αλλά και για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών και των μετόχων μας».

Παράλληλα, ο κ. De Meo τόνισε ότι ενδεχόμενη αλλαγή της έδρας θα γίνει μόνο εάν και εφόσον η εταιρεία δεν έχει την απαιτούμενη νομική «ασφάλεια», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επιπλέον έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια τελική απόφαση, αφού όλα λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Πάντως, η πολιτική αστάθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Καταλονία έχει οδηγήσει και πολλές άλλες εταιρείες όπως οι Gas Natural SDG SA (GAS.MC), CaixaBank SA (CABK.MC), Banco de Sabadell SA (SAB.MC) και Abertis Infraestructuras SA (ABE.MC), να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν την έδρα τους από την περιοχή σε περίπτωση αλλαγής του πολιτικού καθεστώτος.

Advertisement
Advertisement

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα η SEAT ανέβαλε την ανακοίνωση του ονόματος του νέου της SUV που ήταν προγραμματισμένο να γίνει μέσα στον Οκτώβριο, λόγω της πολιτικής κρίσης στην περιοχή.