Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη στους Γερμανούς

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη στους Γερμανούς

ΝΕΑ

Οι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη στους Γερμανούς

ΝΕΑ

Η VW μπορεί να κατέκτησε την πρωτιά στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το 2017, όμως στην τεράστια αγορά της Ρωσίας οι Γερμανοί δυσκολεύονται να βρεθούν μέσα στο Top5 των πωλήσεων, εκεί όπου κυριαρχούν από τις μη εγχώριες εταιρείες, οι Kia και Hyundai. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Με βάση λοιπόν τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων για το 2017, πρώτη μάρκα σε πωλήσεις στη Ρωσία ήταν –φυσιολογικά– η Lada με 311.588 πωλήσεις. Ωστόσο πολύ ενδιαφέρον έχει η 2η θέση των πωλήσεων, αφού αυτή κατακτήθηκε από την Kia με 181.947 αυτοκίνητα και αύξηση 22% σε σχέση με το 2016. Τρίτη έκλεισε την περασμένη χρονιά η Hyundai με 157.858 ταξινομήσεις.

Στην τέταρτη θέση των πωλήσεων της ρώσικης αγοράς και πρώτη Ευρωπαϊκή μάρκα ήταν η Renault (136.682 πωλήσεις), η οποία θυμίζουμε ότι έχει ιδιαίτερα έντονη παρουσία στη Ρωσία, ενώ κατέχει και ποσοστό στην Lada. Την πρώτη πεντάδα των πωλήσεων κλείνει η Toyota με 94.238 αυτοκίνητα.

Η VW ακολουθεί στην 6η θέση των πωλήσεων με 89.469 πωλήσεις, καταγράφοντας μεν πολύ σημαντική αύξηση 21%, όμως τα νούμερα για τους Γερμανούς παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε μια αγορά που έκλεισε το 2017 με σχεδόν 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Πάντως είναι δεδομένο ότι από εδώ και πέρα η γερμανική εταιρεία θα στραφεί προς τη ρώσικη αγορά, ώστε να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων μιας αγοράς με τεράστιες δυνατότητες, αλλά και παράλληλα να εξισορροπήσει τυχόν απώλειες στις πωλήσεις της από τις αγορές της οικολογικά «ευαισθητοποιημένης» Ε.Ε.

Μιλώντας για τις συνολικές πωλήσεις της ρώσικης αγοράς θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2017 και μετά από 4 έτη συνεχής πτώσεως, η Ρωσία έκλεισε με 1.595.737 πωλήσεις και αύξηση 12% σε σχέση με το 2016. Με βάση τη δυναμική της το νούμερο αυτό είναι χαμηλό, όμως όπως σημειώνουν ειδικοί αναλυτές η επίδοση αυτή του 2017 είναι ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή των Ρώσων σε νούμερα πωλήσεων που μπορούν να βάλουν κάτω ακόμη και τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Lada 640