Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη Corvette ZR-1 για φιλανθρωπικό σκοπό…

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πρώτη Corvette ZR-1 για φιλανθρωπικό σκοπό…

ΝΕΑ

Η πρώτη Corvette ZR-1 για φιλανθρωπικό σκοπό…

ΝΕΑ

Όπως έχει γίνει κανόνας με την παραγωγή των Chevrolet Corvette, η πρώτη παραγωγή της Corvette ZR-1 ξεκινά με δημοπρασία αυτό τον μήνα στην 47η ετήσια εκδήλωση στο Barret-Jackson. Και όπως και οι προηγούμενες, πρόκειται για μια φιλανθρωπική δημοπρασία. Όλα τα οφέλη θα διατεθούν στο Ίδρυμα Stephen Siller Tunnel to Towers.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Siller ήταν ένας πυροσβέστης FDNY που έχασε τη ζωή του την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους και η ίδρυση του ξεκίνησε από την οικογένειά του για να βοηθήσει τους σοβαρά τραυματισμένους άνδρες και γυναίκες.

Η 47η ετήσια φιλανθρωπική δράση του Scottsdale περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπάνια οχήματα που είναι διαθέσιμα για αγορά στον κόσμο“, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ο Steve Davis, πρόεδρος του Barrett-Jackson. Όμως, αυτό που κάνει αυτά τα οχήματα ακόμη πιο πολύτιμα από το σπανιότητά τους είναι το γεγονός ότι έχουν δοθεί γενναιόδωρα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη ζωή και χρειάζονται βοήθεια. «Είμαστε ευγνώμονες να συνεργαστούμε με τους πολλούς μεγάλους οργανισμούς ουσιαστικά πρόκειται για ένα όχημα θετικών αλλαγών στον κόσμο μας». Η C7 Corvette ZR-1, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η πιο ισχυρή εργοστασιακή Corvette παραγωγής που φτιάχτηκε ποτέ. Η νέα ZR-1, έχει σχεδιαστεί με υπερτροφοδοτούμενο V8 6,2 λίτρων κινητήρα με ισχύ 755 ίππους και θηριώδη ροπή στρέψης, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Chevrolet-Corvette-ZR1-Auction-tsiro-640Chevrolet-Corvette-ZR1-Auction-inter-tsiro-640

Η πρώτη C7 ZR-1 δεν είναι η μοναδική Corvette για δημοπρασία. Οι Carolyn και Craig Jackson θα πλειστηριαστούν επίσης από την 35η επέτειο της φίρμας πίσω στο 1988, προκειμένου να βοηθήσουν στην άντληση κεφαλαίων για την American Heart Association. Μόνο 2.050 κομμάτια αυτής της Corvette κατασκευάστηκαν και τροφοδοτούνται από ένα V8 5,7 λίτρων κινητήρα που συνδυάστηκε με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.