Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες του νέου μικρού σεντάν της Fiat

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πρώτες εικόνες του νέου μικρού σεντάν της Fiat

ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες του νέου μικρού σεντάν της Fiat

ΝΕΑ

Η Fiat αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Cronos, του καινούργιου μικρού της σεντάν το οποίο θα αντικαταστήσει το Linea φέρνοντας έναν φρέσκο αέρα στην κατηγορία των προσιτών οικογενειακών αυτοκίνητων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Fiat Cronos θα απευθυνθεί αρχικά στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, με την ιταλική φίρμα να αναμένει 330.000 οχήματα στην αγορά της Βραζιλίας και ακόμα 100.000 στη γειτονική Αργεντινή. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα το φέρει και σε άλλες αγορές όπως π.χ. την Ευρώπη, εκεί όπου η Fiat έχει το ελαφρώς μεγαλύτερο Tipo Sedan.

Από εκεί και πέρα, το νέο Cronos αισθητικά βασίζεται στο πάνω στο μικρό χάτσμπακ Fiat Argo που διατίθεται από τα μέσα της φετινής χρονιάς στη Λατινική Αμερική, προσθέτοντας στο αμάξωμά του ένα έξτρα πίσω τρίτο όγκο. Προς το παρόν η ιταλική εταιρεία δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις διαστάσεις-χώρους του νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι το Fiat Cronos θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MP-S της μάρκας, με την κατασκευή του να γίνεται στην Αργεντινή ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο. Στους κινητήρες, η Fiat ανακοινώνει ότι θα το διαθέσει με μοτέρ βενζίνης 1,3 και 1,8 λίτρων. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς αναμένεται να αγγίζει τους 109 ίππους, ενώ στη δεύτερη τους 139. Τα κιβώτια θα είναι μηχανικά 5 και 6 σχέσεων, καθώς και το 5άρι αυτοματοποιημένο GSR κιβώτιο της εταιρείας.

Cronos 640