Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Polestar πετάει το γάντι στην Tesla (vid)

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Polestar πετάει το γάντι στην Tesla (vid)

ΝΕΑ

Η Polestar πετάει το γάντι στην Tesla (vid)

ΝΕΑ

H Polestar, η υψηλών επιδόσεων φίρμα της Volvo, αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Polestar 1, ένα υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο που σαν σκοπό έχει να «χτυπήσει» επί ίσοις όροις την Tesla, όχι σε αυτονομία, ούτε σε ευκολίες, αλλά με high end υψηλής απόδοσης κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το Polestar 1 είναι ένα δίθυρο τετραθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιεί εκτενώς το ανθρακόνημα. Η χρήση του μειώνει το βάρος και βελτιώνει τη στρεπτική ακαμψία κατά 45%, ενώ παράλληλα χαμηλώνει και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του σεντάν S90 ενώ το εσωτερικό ακολουθεί την τελευταίας γενιάς σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας.

polestar-1-configurator-and-pre-ordering-open-in-18-countries_6-chariatis-530

Το νέο Polestar 1 δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά υβριδικό και θα προσφέρει 150 km αυτονομίας με κάθε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Ο συνδυασμός των δύο ηλεκτροκινητήρων, τοποθετημένοι στον πίσω άξονα και του κινητήρα βενζίνης E-Drive των 2,0 λίτρων, υπόσχονται να δώσουν στο Polestar 1 ισχύ 600 PS και ροπή που θα ξεπερνά τα 101,9 kgm και επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από 4 δευτερόλεπτα.

Advertisement

polestar-1-configurator-and-pre-ordering-open-in-18-countries_3-chariatis-640

Σε ότι αφορά την παραγωγή του Polestar 1, οι άνθρωποι της σουηδικής φίρμας ανακοινώνουν την έναρξή της μέσα στο 2019, ενώ ήδη πάνω από 7.000 ενδιαφερόμενοι έχουν καταγραφεί στη λίστα των προ-παραγγελιών. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής του, διπλασιάζοντας τις βάρδιες.

Advertisement

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:

Advertisement