ΝΕΑ

Η οδήγηση απαιτεί νου και σώμα υγιές!

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οδήγηση απαιτεί νου και σώμα υγιές!

ΝΕΑ

Η οδήγηση απαιτεί νου και σώμα υγιές!

ΝΕΑ

Δεν είναι δεδομένο πως αντιλαμβάνονται όλοι πόσο σημαντική είναι η καλή φυσική κατάσταση για τον μέσο οδηγό. Παρότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις σε ότι αφορά δυνάμεις που καταπονούν το σώμα όπως συμβαίνει στους αγώνες, υπάρχουν απλές κινήσεις όπως το να πρέπει να γυρνάς το κεφάλι σου για να ελέγχεις τι συμβαίνει πίσω σου όταν κάνεις όπισθεν ή η προσπάθεια να δεις τι υπάρχει στην τυφλή γωνία, που έχουν για παράδειγμα απαιτήσεις από τον αυχένα μας.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο η Infiniti έχει ξεκινήσει μία ενδιαφέρουσα συνεργασία με την διάσημη γυμνάστρια Ashley Borden, που στόχο έχει τη διδαχή των οδηγών για τα πόσο σημαντική είναι η καλή φυσική κατάσταση – έστω σε ότι αφορά σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός μας.

Η συνεργασία αυτή δεν έρχεται τυχαία καθώς η ιαπωνική μάρκα έχει δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην… ευεξία των επιβατών των οχημάτων της. Παράδειγμα αυτού είναι το νέο QX50 που παρουσιάστηκε πρόσφατα από το πολυτελές παρακλάδι της Nissan.

Αυτό έχει σχεδιαστεί με στόχο να αποτελεί «καταφύγιο» για τον οδηγό, που θα τον προστατεύει από όσα δεινά μας ταλαιπωρούν κάθε που βγαίνουμε στο δρόμο. Στο εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία Active Noise Cancellation, η οποία ουσιαστικά… μηδενίζει τους θορύβους που περνούν στο εσωτερικό, με το προηγμένο ηχοσύστημα 16 ηχείων της BOSE να υπόσχεται την βέλτιστη δυνατή ηχητική απόλαυση από τους ήχους και τις μουσικές που εσείς θέλετε να ακούτε.

Advertisement
Advertisement

infiniti-ashley_borden-qx50-640tall

Τα καθίσματα έχουν εργονομικό σχήμα και έχει δοθεί έμφαση στην στήριξη της σπονδυλικής στήλης αλλά και στην ελαχιστοποίηση της πίεσης στους μύες, με στόχο την αρωγή της σωστής ροής αίματος στο σώμα. Η μελέτη γύρω από αυτά έγινε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για όχημα που ηρεμεί το πνεύμα αν δεν εφοδιαζόταν και με πληθώρα τεχνολογικών λύσεων με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των οδηγών, όπως το ProPILOT που αποτελεί το πρώτο βήμα της Infiniti προς την αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement

Δείτε περισσότερα για τη συνεργασία της Infiniti με την Ashley Borden στο video που ακολουθεί…

Advertisement