Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι νέες compact Mercedes αποκαλύπτονται

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι νέες compact Mercedes αποκαλύπτονται

ΝΕΑ

Οι νέες compact Mercedes αποκαλύπτονται

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz βρίσκεται στα τελικά στάδια δοκιμών του κόμπακτ διαστάσεων οικογενειακού μοντέλου B-Class. Η νέα γενιά του συγκεκριμένου γερμανικού SUV αναμένεται να αποκαλυφθεί στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ κυκλοφορεί με το απαραίτητο καμουφλάζ τόσο επί ευρωπαϊκού, όσο και επί αμερικάνικου εδάφους.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το βασικό χαρακτηριστικό της νέας B-Class είναι ότι θα είναι κατασκευασμένη επάνω στην πλατφόρμα MFA2, στην οποία βασίζεται η νέα A-Class. Παρά τη συνεχή πτώση των πωλήσεών της, τα στελέχη της Mercedes δεν ανησυχούν, με την υπεύθυνη πωλήσεων Britta Seeger να δηλώνει: «H Mercedes B-Class είναι ένα ιδιαίτερα υπολογίσιμο προϊόν και από την στιγμή που οι ανταγωνιστές μας έχουν ένα τέτοιο μοντέλο, θα πρέπει να έχουμε και εμείς». Όπως είναι λογικό, η κα Seeger αναφέρεται στη BMW 2 Series Active Tourer.

2019-mercedes-b-class-spy-photo-chariatis-530

Η σχεδίαση της τρίτης γενιάς της B-Class θα ενστερνιστεί αρκετά χαρακτηριστικά από την νέα A-Class. Οι μεγαλύτερες όμως αλλαγές θα εντοπίζονται κάτω από το αμάξωμα και αυτό γιατί θα μπορεί να φιλοξενήσει όλων των ειδών τα συστήματα κίνησης (υβριδικά και ηλεκτρικά), ενώ δεν θα λείψουν και νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Σε ότι αφορά τους πρώτους, ο βασικός θα είναι ο τετρακύλινδρος των 1,3 λίτρων με απόδοση 163 ίππους και 25,5 kgm ροπής, ενώ για όποιον επιθυμεί κάτι πιο δυνατό, η επιλογή του είναι ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος των 224 ίππων. Επίσης θα υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λίτρων και 116 ίππων.

Advertisement

2019-mercedes-b-class-spied-in-the-metal-is-actually-a-major-facelift_10-chariatis-640

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν επίσης μια ακόμα SUV προσθήκη στην γκάμα τους η οποία θα τοποθετηθεί μεταξύ των GLA και GLC, με κωδικό GLB. Ήδη κυκλοφορούν πρωτότυπα μοντέλα, όπου με μία πρώτη ματιά φαίνεται να διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο από την GLA κάτι που υποδεικνύει το μεγαλύτερο μέγεθος. Με δεδομένο το παραπάνω, η GLB αναμένεται να προσφέρει και περισσότερες ανέσεις στους επιβαίνοντες ιδίως τους πίσω.

Advertisement