Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν κλέβει την παράσταση (vid)

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν κλέβει την παράσταση (vid)

ΝΕΑ

Η νέα λιμουζίνα του Πούτιν κλέβει την παράσταση (vid)

ΝΕΑ

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ορκίστηκε για τέταρτη φορά Πρόεδρος της Ρωσίας. Ο «Τσάρος» για να μεταβεί από το γραφείο του, στο πρώτο κτίριο του Κρεμλίνου, στη Μεγάλη Αίθουσα, όπου έγινε η ορκωμοσία χρησιμοποίησε τη νέα προεδρική λιμουζίνα της Kortezh.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά το νέο προεδρικό όχημα δεν είναι προϊόν κάποιας «δυτικής» αυτοκινητοβιομηχανίας, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε ο ηγέτης της δεύτερης υπερδύναμης του κόσμου, αλλά ένα αμιγώς ρώσικο μοντέλο. Κοιτώντας εξωτερικά τη νέα λιμουζίνα, μπορούμε να διακρίνουμε τις ομοιότητες με μοντέλο της Rolls-Royce, κυρίως σε ότι αφορά το εμπρός μέρος και την μεγάλων διαστάσεων γρίλια, στην οποία δεσπόζει το σήμα «Auros», τα ενσωματωμένα φώτα LED και οι ντυμένοι με χρώμιο αεραγωγοί. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένη μία λωρίδα που τρέχει κατά μήκος το αμάξωμα, ενώ δεν λείπουν, όπως είθισται, η ρώσικη σημαία στο εμπρός φτερό, φώτα έκτακτης ανάγκης, αλλά και μία πληθώρα κεραιών στην οροφή.

1055300177-chariatis-530

Οι τεχνικές προδιαγραφές της νέας λιμουζίνας ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, αν και φήμες αναφέρουν ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος V12 κινητήρας, ο οποίος έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Porsche, απόδοσης 850 ίππων. Ανάλογης πολυτέλειας είναι το εσωτερικό, όπου ο χώρος του κινητού «γραφείου» του Πούτιν διαθέτει τέσσερις αντικριστά τοποθετημένες δερμάτινες πολυθρόνες, όπως και αρκετές λεπτομέρειες από ξύλο και μέταλλο.

Advertisement

Δείτε το βίντεο από την πρώτη εμφάνιση του νέου προεδρικού οχήματος:

Advertisement