Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 προοριζόταν για πισωκίνητη!

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW M5 προοριζόταν για πισωκίνητη!

ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 προοριζόταν για πισωκίνητη!

ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 είναι τετρακίνητη, καθώς οι 600 ίπποι του υπερτροφοδοτούμενου V8 των 4,4 λίτρων κρίθηκαν πολλοί για να κινούν μόνο τους πίσω τροχούς. Αυτό παραδέχτηκε ο επικεφαλής του M-Division, καθώς μετέφερε πως το αρχικό πλάνο για τη συγκεκριμένη έκδοση του αυτοκινήτου, ήταν με την κίνηση μόνο πίσω.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Η παραδοχή της BMW για το ότι η δυνατότερη έκδοση της Σειράς 5 είχε ξεκινήσει να εξελίσσεται ως πισωκίνητη, έχει να κάνει με την εκπληκτική απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων.  Οι 600 ίπποι είναι απλά τεράστια απόδοση μόνο για τους πίσω τροχούς, μια και μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για κίνηση στους δημόσιους δρόμους.

BMW-M5-Rear-Wheel-Drive-2-boi-530

Ο Dirk Hacker, αντιπρόεδρος του M-Division της BMW, το έθεσε αρκετά «κομψά» λέγοντας πως «δεν θα ήταν και πολύ έξυπνη επιλογή για το μοντέλο παραγωγής το να ήταν πισωκίνητο. Αν και είναι η φυσική επιλογή για ένα μοντέλο “M” και εμείς ξεκινήσαμε με αυτό το δεδομένο, στην πορεία της εξέλιξης καταλάβαμε πως με τον κινητήρα αυτό ξεπερνάμε τα όρια και η τετρακίνηση ήταν η μόνη μας επιλογή».

Advertisement

BMW-M5-Rear-Wheel-Drive-2-boi-640

Θυμίζουμε πως με την απόδοση των 600 ps και των… 103 kgm ροπής (!), το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και την τετρακίνηση, το 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 3,4”, ενώ από στάση έως τα 200 χλμ.ώρα η νέα M5 χρειάζεται μόλις 11,1”.

Advertisement