Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Alpine όρμηξε στο “Ρίνγκ” (vid)

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Alpine όρμηξε στο “Ρίνγκ” (vid)

ΝΕΑ

Η νέα Alpine όρμηξε στο “Ρίνγκ” (vid)

ΝΕΑ

Νέο και ειδικά σπορ μοντέλο χωρίς να επισκεφτεί το κολαστήριο της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ θεωρείται πλέον απίθανο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Alpine A110 να γευτεί τη δοκιμασία και να αποδείξει πως δεν κατέχει τυχαία τη φήμη του καθαρόαιμου.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η A110 πατά επάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, το οποίο διατηρεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα ενώ ο σχεδιασμός του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική, όπως ακριβώς συνέβη και στο πρωτότυπο δηλαδή.

Η καρδιά της Alpine διαθέτει 4 κυλίνδρους, 1,8 λίτρα, turbo, μπόλικη τεχνολογία και ισχύ 252 ίππους και 32,5 kgm ροπής, για όσους το λέει ακόμη η ψυχή τους. Το μοτέρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος (η κατανομή βάρους μεταξύ των δυο αξόνων είναι 44/56 εμπρός-πίσω). Σύμμαχος του πανίσχυρου κινητήρα στο γαλλικό coupe, είναι ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της Getrag, που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς (ύπαρξη ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού).

Advertisement
Advertisement

Με κύριο γνώμονα των τεχνικών η νέα Alpine να εντυπωσιάζει με το σωστό ζύγισμα αλλά και το στήσιμο, προκειμένου να αποτελέσει το απόλυτο οδηγικό φετίχ του προσεχούς διαστήματος, έμφαση δόθηκε και στη συγκράτηση του απόβαρου στα 1.080 kg (4,3 kg/hp)! Χρόνοι από την πίστα δεν έγιναν γνωστοί αλλά όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας τα περάσματα της είναι… αέρινα.