Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Michelin έφτιαξε ελαστικά αποκλειστικά για την Alpine

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Michelin έφτιαξε ελαστικά αποκλειστικά για την Alpine

ΝΕΑ

Η Michelin έφτιαξε ελαστικά αποκλειστικά για την Alpine

ΝΕΑ

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να βλέπουμε αυτοκινητοβιομηχανίες να δουλεύουν στενά με κατασκευάστριες εταιρείες ελαστικών, με στόχο τη δημιουργία ειδικών προϊόντων και ειδικές αποστολές – δηλαδή συγκεκριμένα μοντέλα. Αυτό συνέβη με τη Michelin και την Alpine!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

H γαλλική συμμαχία έγινε με αφορμή την A110, το σπορ μοντέλο που παρουσιάστηκε στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και ουσιαστικά σήμανε και την μεγάλη επιστροφή της Alpine.

Η Michelin λοιπόν εξέλιξε και δημιούργησε ελαστικά διαστάσεων 205/40 εμπρός και 235/40 πίσω, που πατούν σε 18άρες ζάντες. Χρειάστηκαν μάλιστα δύο ολόκληρα χρόνια για να τελειοποιηθούν, στα οποίο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3000 χιλιόμετρα δοκιμών!

Advertisement
Advertisement

Αυτές έγιναν μεταξύ άλλων στο Michelin Technology Center στη Γαλλία αλλά και στην πίστα Ιντιάντα στην Ισπανία. Αυτά ανήκουν στην οικογένεια Pilot Sport 4 και θα τα φορούν και οι 1.955 Alpine Α110 Premier Edition.

Ο μηχανικός εξέλιξης της Michelin, Pierre Chaput, είπε σχετικά: «Οι φιλοδοξίες των μηχανολόγων της Alpine μας οδήγησαν στην εξέλιξη ελαστικών υψηλής τεχνολογίας, ώστε αυτά να ταιριάζουν πλήρως στο χαρακτήρα της νέας Alpine. Αυτό σημαίνει να συνδυάζουν σπορ οδήγηση σε ακραίες συνθήκες με ευελιξία σε καθημερινή χρήση αλλά και απόλυτη ασφάλεια σε βρεγμένο οδόστρωμα».

alpine-a110-d640