Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η “μεταμόρφωση” της κλασικής Camaro

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η “μεταμόρφωση” της κλασικής Camaro

ΝΕΑ

Η “μεταμόρφωση” της κλασικής Camaro

ΝΕΑ

Η πάλαι ποτέ Camaro της Chevrolet είναι ένα από τα πιο συμβολικά ισχυρά αυτοκίνητα στην πλούσια ιστορία της Αμερικής. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μια ιδιαίτερα μοναδική ιστορία – αγοράστηκε από την πρωταθλήτρια καλαθοσφαίρισης του μπέιζμπολ, με την πρόθεση να τελειοποιηθεί. Όπερ και εγένετο…  

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι ορθές χειρουργικές επεμβάσεις ολοκλήρωσαν το έργο «αναστήλωση Camaro», μετατρέποντάς το σε ένα αυθεντικό κλασικό muscle car υψηλής απόδοσης (750 hp).

Οι προφυλακτήρες του αυτοκινήτου αφομοιώθηκαν σφιχτά στο αμάξωμα, ενώ οι κλασικές ράγες ουσιαστικά αφαιρέθηκαν, βελτιώνοντας τόσο την αισθητική όσο και την αεροδυναμική. Ένα εξειδικευμένο πίσω πτερύγιο καθώς και ένας διαχύτης κάτω από το αυτοκίνητο, βοηθούν την ουρά να είναι κολλημένη στο έδαφος όταν οι ταχύτητες δεν είναι οι επιτρεπτές. Η σωστή ψύξη του κινητήρα μέσω των intercoolers ήταν το επόμενο σημαντικό μέλημα. Τελειώνοντας το εξωτερικό τμήμα, το μεγάλο μυστικό κρύβεται στη βαφή που βασίζεται στον «αφρώδη γραφίτη» της BMW.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό διαθέτει μια πανοραμική σχεδίαση οδηγοκεντρικού στιλ με αναλογικούς μετρητές αυτοκινήτου, υπεύθυνους για κάθε λειτουργία στο αυτοκίνητο, ενώ ένα τιμόνι sparco ολοκληρώνει ιδανικά το σύνολο.

Ο πανίσχυρος βενζινοκινητήρας είναι twin-turbo και τροφοδοτείται από ένα ειδικό φίλτρο αέρα, με αποτέλεσμα η ισχύς του να υπερβαίνει εύκολα τους 750 ίππους. Το ισχυρό διπλοτούρμπινο μοτέρ, συνδυάζεται με μια αυτόματη μετάδοση έξι σχέσεων στα αμερικανικά πρότυπα. Το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο είναι κολακευτικό, δεν νομίζετε;

chevrolet-camaro-classic-back-tsiro-640chevrolet-camaro-classic-tsiro-640chevrolet-camaro-classic-engine-tsiro-640