Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes βάζει στην παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό της Van

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes βάζει στην παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό της Van

ΝΕΑ

Η Mercedes βάζει στην παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό της Van

ΝΕΑ

Νέα ηλεκτρική εποχή για τα επαγγελματικά μοντέλα της Mercedes, αφού η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την ηλεκτρική έκδοση του Vito, η οποία θα μπει στην παραγωγή την επόμενη χρονιά για να μειώσει τα κόστη διανομής. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Mercedes eVito θα έρθει διαθέτοντας μια συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 41.4 kWh, η οποία με 6 ώρες φόρτισης θα μπορεί να προσφέρει 150 χλμ. μέγιστης αυτονομίας. Η Mercedes ανακοινώνει ότι ακόμη και πλήρως φορτωμένο (πάνω από 1 τόνο ωφέλιμο φορτίο και σε συνθήκες πολύ χαμηλής θερμοκρασίας, το νέο eVito θα μπορεί να παρέχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Το eVito θα έρθει με επιλογή ανάμεσα σε δύο μεταξόνια και αντίστοιχα δύο μήκη αμαξώματος (5,14 και 5,37 μέτρα), προσφέροντας παράλληλα την επιλογή στον ιδιοκτήτη του για έκδοση με τελική ταχύτητα 80 ή 120 χλμ./ώρα.

Ήδη η Mercedes ανακοίνωσε ότι το νέο eVito είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, με τιμές που θα ξεκινούν από τα 39.990 ευρώ στη Γερμανία χωρίς όμως τους φόρους. Οι πρώτες παραδόσεις στους νέους αγοραστές θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Advertisement
Advertisement

car_banner_articles

Πάντως, μετά το eVito η Mercedes θα λανσάρει και αντίστοιχη έκδοση για το μεγαλύτερο Sprinter, το eSprinter, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το 2019. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει και η ηλεκτρική επιλογή του μικρότερου Citan, το οποίο θα έχει πολλά κοινά με το ηλεκτρικό Renault Kango, το οποίο σήμερα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 274 χιλιομέτρων.

eDrive@VANs