Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes πρώτη στις πωλήσεις των premium παγκοσμίως

Ελλάδα 1:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes πρώτη στις πωλήσεις των premium παγκοσμίως

ΝΕΑ

Η Mercedes πρώτη στις πωλήσεις των premium παγκοσμίως

ΝΕΑ

Διευρύνθηκε η διαφορά της Mercedes έναντι των BMW και Audi στη μάχη για την πρώτη θέση των πωλήσεων των πολυτελών εταιρειών, ύστερα από την πολύ καλή επίδοση της μάρκας με το αστέρι τον Σεπτέμβριο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο οι παγκόσμιες πωλήσεις της Mercedes αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, όταν οι αντίστοιχες πωλήσεις της BMW ήταν ανοδικές κατά 0,8% και της Audi κατά 2,6%.

Πλέον, με 1,72 εκατομμύρια αυτοκίνητα και αύξηση 11,7% σε σχέση με το 2016, η Mercedes κρατά γερά την παγκόσμια πρωτιά έναντι της BMW που έχει φθάσει στα 1,54 εκατ. αυτοκίνητα (+3,9%), αλλά και της Audi που βρίσκεται στην 3η θέση με 1,38 εκατ. πωλήσεις (-2,0%).

Θυμίζουμε ότι η Mercedes το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων στις premium εταιρείες για πρώτη φορά ύστερα από πάνω από μια δεκαετία, εκμεταλλευόμενη κυρίως τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της διευρυμένης γκάμας των SUV μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, με την επικείμενη άφιξη μοντέλων όπως η X-Class, το νέο pick-up της εταιρείας, η Mercedes αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέχρι τα τέλη της χρονιάς, ώστε να κάνει το repeat σε σχέση με το 2016. H BMW από την άλλη, είναι σε αναμονή του ξεκινήματος του λανσαρίσματος της νέας X3, για να ωθήσει εκ νέου τις μηνιαίες πωλήσεις της. H Audi τέλος, ποντάρει πολλά και στην αγορά της Κίνας, η οποία δείχνει σημάδια ανάκαμψης και κλείνει με αυξητικά μερίδια για την εταιρεία.