Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η McLaren αποκλείει κάθε σενάριο για SUV

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η McLaren αποκλείει κάθε σενάριο για SUV

ΝΕΑ

Η McLaren αποκλείει κάθε σενάριο για SUV

ΝΕΑ

Με όλο και περισσότερους κατασκευαστές supercar να έχουν ήδη στη γκάμα τους ή να προγραμματίζουν την προσθήκη ενός μοντέλου SUV η McLaren διαχωρίζει την θέση της τονίζοντας πως δεν πρόκειται να εξετάσει μια τέτοια προοπτική.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Όσο και αν η ιδέα ενός ψηλού SUV δεν συνάδει με την λογική ενός supercar με αποκλειστικό στόχο την απόλυτη ταχύτητα τόσο η Porsche, όσο και η Lamborghini αλλά και σε λίγο καιρό πιθανότητα και η Ferrari θα έχουν τέτοια μοντέλα στη γκάμα τους. Η εξήγηση πίσω από αυτό είναι πολύ απλή. Τα SUV φέρνουν πωλήσεις και επομένως χρήματα, οπότε πολλές φορές υπερισχύουν ακόμα και της φιλοσοφίας ενός κατασκευαστή.

Αυτό πάντως δεν ισχύει για την McLaren η οποία αποκλείει κάθε περίπτωση δημιουργίας ενός SUV. Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας βρίσκονται 12 νέα μοντέλα όμως κανένα από αυτά δεν είχε αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια σημαντικό ρόλο για μια τέτοια απόφαση παίζει η ιδιαίτερα δυναμική εμπορική πορεία της McLaren που την περασμένη χρονιά σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με 3.340 μονάδες, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν τις 570S και 570GT.

Πάντως μεταξύ των μελλοντικών πλάνων της εταιρίας είναι η εξέλιξη πιο μικρών και ελαφριών μοντέλων καθώς όπως και η ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων μετάδοσης.

McLaren-570S-656433harpi640