Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini Centenario και η κίτρινη απόχρωση

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lamborghini Centenario και η κίτρινη απόχρωση

ΝΕΑ

Η Lamborghini Centenario και η κίτρινη απόχρωση

ΝΕΑ

Παρότι η Lamborghini δεν έχει δηλώσει ένα «παραδοσιακό» χρώμα για τα υπέρ-αυτοκίνητά της, όπως έχει για παράδειγμα η Ferrari εμμονή με το κόκκινο της φωτιάς, τελευταία, το κίτρινο τείνει να γίνει μία από τις πιο διακριτές χρωματικές επιλογές της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εκτός από εκείνο το κίτρινο που φαινόταν φρικτό σε κάποια «κοσμικά» αυτοκίνητα, η αλήθεια είναι πως οι Lamborghini και το κίτρινο πήγαιναν πάντα χέρι-χέρι, το τελευταίο διάστημα πιο πολύ. Η νέα Centenario δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόσφατα παραδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η τρίτη από αυτές, η εξωτερική απόχρωση της οποίας βρίσκεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη συναντήσαμε ποτέ, σίγουρα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στους δημόσιους δρόμους.

Σχεδόν κάθε μέρος του αμαξώματος έχει βαφτεί κίτρινο, εκτός από την οροφή και ένα μεγάλο τμήμα της πίσω φάσας που αποτελείται από ανθρακονήματα, σε γκρι και μαύρο φόντο. Η Centenario βασίζεται στην Aventador και ο V12 του 6,5 λίτρων έχει ρυθμιστεί για να παράγει 770 ίππους και 70,1 kgm ροπής. Το αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων IRS είναι επτά σχέσεων και η ροπή καταλήγει σε όλους τους τροχούς (σύστημα τετρακίνησης). Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τη Centenario να κάνει το 0-100 km/h σε 2,8 sec και να σταματά να επιταχύνει στα 350 km/h. Θα κατασκευαστεί αποκλειστικά σε 40 μονάδες, 20 Coupe και 20 Roadster.

Advertisement
Advertisement

Lamborghini-Centenario-tsiro-640Lamborghini-Centenario-back-tsiro-640