Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lada επιστρέφει στην Κούβα

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lada επιστρέφει στην Κούβα

ΝΕΑ

Η Lada επιστρέφει στην Κούβα

ΝΕΑ

Μετά από αρκετά χρόνια η Lada θα ξεκινήσει να προσφέρει τα μοντέλα της ξανά στην αγορά της Κούβας, ύστερα από συμφωνία της AvtoVAZ με την κυβέρνηση της χώρας. Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα, τα πρώτα νέα μοντέλα της Lada θα φθάσουν στην Κούβα τον ερχόμενο Ιανουάριο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η επιστροφή της Lada στην Κούβα είναι πολύ σημαντική, αφού τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 η ρώσικη εταιρεία λόγω και της πολιτικής κατάστασης στη χώρα είχε αναδειχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, αφού κατείχε πάνω από το 30% επί των πωλήσεων.

Πλέον, και ύστερα από συμφωνία της «μαμάς» AvtoVAZ με την κυβέρνηση της χώρας και υπό τη σκέπη πάντα των ρωσικών αρχών, η Lada θα προσφέρει ξανά τα μοντέλα της στην Κούβα, με τα πρώτα αυτοκίνητα που θα φθάσουν στη χώρα να είναι 344 μοντέλα Lada Vesta και Lada Largus Cross, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος του στόλου εταιρειών ενοικιάσεως και ταξί.

Advertisement
Advertisement

Η δημοτικότητα της Lada στην αγορά της Κούβας παραμένει πολύ υψηλή, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη πολλά παλαιότερα Lada αλλά και Niva κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα στους δρόμους της χώρας. Μετά τη διάθεση των νέων ταξί, στόχος της ρώσικης εταιρείας είναι να προσφέρει και τις επιβατικές εκδόσεις του σεντάν Vesta και του πολυχρηστικού Largus Cross στην Κούβα, με το πρώτο μάλιστα να έχει ήδη λάβει και τις πρώτες παραγγελίες από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Largus Cross Taxi Cuba 640