Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η KIA συνεχίζει τις δοκιμές του Stinger

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η KIA συνεχίζει τις δοκιμές του Stinger

ΝΕΑ

Η KIA συνεχίζει τις δοκιμές του Stinger

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Stinger, με στόχο να βγει στις αγορές αργότερα μέσα στο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο πισωκίνητο μεγάλο 4θυρο κουπέ αυτοκίνητο της KIA παρουσιάστηκε επίσημα στις αρχές του έτους στην έκθεση του Ντιτρόιτ, όπου οι Κορεάτες τράβηξαν το ενδιαφέρον με το δημιούργημά τους. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της φίρμας αναφέρουν ότι το Stinger δεν είναι ακόμη έτοιμο προς πώληση, καθώς αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το τελικό στάδιο δοκιμών του (το λανσάρισμά του αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του έτους).
Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα δοκιμών του μοντέλου αναφέρει ότι κάθε πρωτότυπο Stinger θα κάνει 10.000 χιλιόμετρα-480 γύρους στο Nurburgring και άλλα 160.000 χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους. Άλλωστε στόχος της KIA είναι να δημιουργήσει ένα μοντέλο με μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά που θα παραπέμπουν σε εκείνα των BMW.

Θυμίζουμε ότι η γκάμα των κινητήρων θα έχει στην κορυφή της ένα μοτέρ 3,3 λίτρων twin-turbo V6 με 370 άλογα, δίνοντας έτσι αυτόματα τον τίτλο στο μοντέλο του ισχυρότερου Kia. Το κιβώτιο είναι 8άρι αυτόματο και το 0-100 έρχεται σε μόλις 5,1 sec, με τελική ταχύτητα 269 km/h.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, υπάρχει η επιλογή και για έναν δεύτερο βενζινοκινητήρα με 4κύλινδρο turbo μοτέρ 255 ίππων, χωρητικότητας 2.000 κυβικών εκατοστών.